Home Bots & Business Mendix stapt in procesautomatisering

Mendix stapt in procesautomatisering

door Pieter Werner

Mendix, onderdeel van Siemens, heeft Mendix Workflow voor procesautomatisering uitgebracht. Hiermee kunnen organisaties digitale oplossingen bouwen met low-code. Mendix Workflow is beschikbaar in zowel Mendix Studio- als Mendix Pro-ontwikkelomgevingen.

Met de visuele modelleringstaal van het Mendix low-code platform integreert Workflow gebruikersgerichte en systeemtaken, data en services van derden om processen in het applicatielandschap te digitaliseren. Daarnaast biedt Workflow Commons, een module die beschikbaar is via de Mendix Marketplace, aanpasbare, kant-en-klare sjablonen, pagina’s, dashboards en slimme services om intelligente automatisering te stimuleren.

Strategische impact

Het strategische belang van Workflow wordt bevestigd door onderzoek van Deloitte waarin wordt aangegeven dat “automatisering een boost geeft aan digitale transformatie”. Als één van de pijlers van slimme automatisering, zorgt low-code Workflow voor cloud-native schaalbaarheid en snellere implementatie met gebruik van minder middelen, waarmee concurrentievoordeel kan worden behaald in de digital-first economie.

Voor de introductie van Mendix Workflow was het lastig voor organisaties om event driven digitalisering te beheren en op te schalen. Forrester geeft aan dat bedrijfskritische procesautomatisering zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zo is bijna 77% van de organisaties afhankelijk van papieren processen en e-mail en 63% van Excel en spreadsheets.

Analisten van Gartner onderstrepen de economische noodzaak om complexe bedrijfsprocessen te automatiseren en noemen deze functie een “kritisch onderdeel” bij de beoordeling van low-code platformen. Ook laten andere bevindingen van Gartner zien dat de behoefte van bedrijven om hyperautomatisering op te schalen dit jaar één van de drie belangrijkste drijfveren is voor de adoptie van low-code.

“Mendix heeft Workflow als kerncapaciteit in het platform geïntegreerd”, zegt Hans de Visser, vice president, product management en R&D bij Mendix. “Het is geen vaste functie voor specifieke oplossingen die één taak hebben zoals robotic process automation of business process management software, maar een geïntegreerde optie. Workflow Editor biedt bedrijfsbreed inzicht en notificaties over geautomatiseerde processen waarbij uitvoeringsdata wordt opgeslagen in een standaard, toegankelijk format. Ontwikkelaars hoeven niet langer opnieuw het wiel uit te vinden doordat ze gedefinieerde processen en bedrijfsdata opnieuw kunnen gebruiken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van dezelfde procesgestuurde governance, controle en toezicht die elke oplossing die is ontwikkeld op het Mendix low-code platform automatisch bevat.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant