Home Bots & Business MX3D toont 3D-geprinte robotarm in actie

MX3D toont 3D-geprinte robotarm in actie

door Pieter Werner

3D-printbedrijf MX3D heeft zijn geoptimaliseerde metalen industriële robotarm in werking getoond. De robotarm is ontworpen door de ingenieurs van Altair, 3D geprint door MX3D en is bedoeld als vervangend onderdeel voor een ABB robot. Het grootschalige geoptimaliseerde onderdeel werd voor het eerst in november 2019 gepresenteerd.

Pauze

Na een pauze in het project als gevolg van de corona-crisis is de installatie van het geoptimaliseerde onderdeel in de originele industriële robot nu met succes voltooid door het project team. Het robotarm-project omvat nu het volledige proces, beginnend bij demontage, reversed engineering, optimalisatie, bedrukking, afwerking en uiteindelijk montage en gebruik van de robot.

Doel

Het doel van het project is om de fabricage van op maat gemaakte vervangende onderdelen mogelijk te maken. Dit zorgt voor een snelle en geautomatiseerde productie van grootschalige onderdelen die normaal gesproken nodig zijn, wat leidt tot lange doorlooptijden en beperkte maatwerk opties.

Gewichtsvermindering

De gewichtsvermindering van 50% bij de robotarm toont de kracht van optimalisatie, terwijl de combinatie van netvormige metaalbedrukking en conventionele bewerking de snelle doorlooptijd en flexibiliteit van Wire Arc Additive Manufacturing binnen de zware industrie laat zien. Fabrikanten en verkopers van apparatuur kunnen hiermee zelf reserveonderdelen vervaardigen, zonder extern giet- en freesbedrijf.

Misschien vind je deze berichten ook interessant