Home Bots & Business Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Eindhoven

Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Eindhoven

Genomineerd voor de Softbot Awards

door Pieter Werner

Bij de gemeente Eindhoven werkt een Softbot in het Sociaal Domein in de applicatie ‘Gezond Verzekerd’. Daar bestond het werkproces uit repeterende handelingen, die veel tijd kostten en als administratieve last werden ervaren. Daarom zorgt RPA voor automatiseren van dit proces, zodat de administratieve lasten voor de afdeling minder worden, en de foutgevoeligheid bij het overnemen van de verschillende gegevens afneemt.

Bij een aanvraag worden gegevens als BSN, ingangsdatum, contractnummer uitgelezen. Hierna wordt de applicatie Suite4SD geopend om te kijken of de klant bestaat. Wanneer dit niet het geval is wordt deze opgevoerd. Zodra de klant bekend is doet de robot een aantal checks op werkprocessen en uitkeringsdossiers, en bepaalt of de aanvraag een nieuwe aanvraag betreft of een wijziging. Ook wordt er gekeken of er een lopende uitkering aanwezig is.

Uiteindelijk wordt het werkproces opgevoerd in de Suite4SD onder de juiste regeling/medewerker. Ter afsluiting wordt de aanvraag in PDF vorm gedownload uit ‘Gezond Verzekerd’ en deze in DIS geplaatst onder de juiste omschrijving.

De bedrijfsdoelstellingen en voordelen die kunnen worden bereikt door het geselecteerde bedrijfsproces te automatiseren zijn:  minder fouten, snellere afhandeling, wegnemen van repeterende handelingen. En medewerkers krijgen een andere verantwoordelijkheid, namelijk controlewerkzaamheden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant