Home Bots & Business Universal Robots organiseert virtuele expo over cobots

Universal Robots organiseert virtuele expo over cobots

door Pieter Werner

De tweedaagse Machine Tending Expo, op 23-24 februari, richt zich op het inzetten van cobots bij industriële taken als CNC, persen, spuitgietmachines of 3D-printers. In live demo’s, keynotes en interactieve sessies met partners toont Universal Robots oplossingen voor het implementeren van cobots, het aanpakken van het tekort aan arbeidskrachten en het verbeteren van de cruciale machine-uptime.

De sleutel tot productiesucces is om de apparatuur draaiend te houden. Helaas kan het moeilijk zijn om werknemers te vinden en vast te houden voor vervelende en potentieel gevaarlijke klussen, zoals het verzorgen van machines. Het is niet verwonderlijk dat meer dan de helft van de Amerikaanse fabrikanten hun personeelsarchitectuur herontwerpen rond automatisering, waarbij machines een van de meest gewilde applicaties zijn om te automatiseren.

Maar welke taken moet u eerst automatiseren? Hoe maak je de cobot interface met de machine? Heeft u een speciale cel nodig? Kun je de cobot op meerdere machines gebruiken? Hoe zit het met de veiligheid?

“Onze Machine Tending Expo zal fabrikanten helpen bij het beantwoorden van al deze vragen”, zegt Joe Campbell, Senior Manager Application Development bij Universal Robots (UR). “Deelnemers aan de Expo zullen virtuele stands kunnen bezoeken met een breed scala aan kant-en-klare oplossingen en toepassingskits voor eenvoudige implementatie. In live demo’s en educatieve keynotes leren ze alle ins en outs van machinebeleving met UR-cobots. ”

Nieuwe robotsystemen

Universal Robots bouwt aan een snel groeiend netwerk van Certified System Integrators (CSI’s); veel CSI’s bieden niet alleen hulp bij de inzet van UR-cobot, maar ontwikkelen ook kant-en-klare robotbezetsystemen voor de presentatie van onderdelen en communicatie tussen robot en machine.

Alex Webster, eigenaar van UR CSI SDMS Robotics, heeft alle soorten machinewerkplaatsen geholpen bij het integreren van UR-cobots. “Dit is de essentiële technologie die nodig was om robots op grote schaal te gebruiken voor machinebelading”, zegt hij, en noemt Universal Robots de belangrijkste stap voorwaarts in de automatisering van machinewerkplaatsen sinds de komst van CNC, de palletwisselaar en de staafaanvoer. . ” Op de Expo zal SDMS het SDMS Machine Tending System introduceren, bestaande uit de UR10e cobotarm, het robotinterfacesysteem van SDMS en een speciaal ontworpen robotbevestiging.

Vaak hebben fabrikanten alleen maar hulp nodig om aan de slag te gaan, waarna ze kunnen slagen met cobotautomatisering door autonoom te worden en doe-het-zelf-projecten te doen. Dat is het doel van UR CSI Revtech Systems, de lancering van de nieuwe CNC Loader Revflex op de Expo. “We streven ernaar om onze kennis te delen met klanten, zodat ze ons steeds minder nodig hebben tijdens hun andere projecten”, zegt Catherine Bernier, applicatie-engineer bij Revtech Systems, die de keynote zal presenteren “Hoe robotica goed gedaan kan uw bedrijf veranderen.”

Brian Knopp, algemeen directeur van UR CSI ProCobots, benadrukt dat het kopen van een gestandaardiseerd machinebelansysteem het mysterie en de ellende wegneemt waarmee fabrikanten worden geconfronteerd wanneer ze proberen te navigeren in een gefragmenteerde markt van cobotproducten en accessoires. “Als iemand een vissersboot wil, gaan ze er een kopen. Ze kopen de motor niet en bouwen vervolgens zelf de boot ”, zegt de algemeen directeur van ProCobots, die de praktische automatiseringsoplossingen voor CNC-machines met UR-cobots zal demonstreren.

Toen Universal Robots de serie cobots uit de e-serie uitbracht met een herhaalbaarheid tot 30 micron, was Troy Ojalehto, eigenaar van UR CSI Rapid Design Solutions, enthousiast. “Wanneer je multi-op precisiebewerkingen uitvoert, gaan de nauwkeurigheidseisen enorm omhoog”, zegt hij. “De herhaalbaarheid van Universal Robots concurreert echt in dezelfde ruimte als traditionele industriële robots, maar met alle veiligheid en flexibiliteit die cobots bieden.” De Expo-stand van Rapid Design Solutions zal zich concentreren op hoe kleine tot middelgrote machinewerkplaatsen op efficiënte wijze zelfs laaglopende productie met UR-cobots kunnen automatiseren zonder grote procesherziening.

UR + Application Kits verminderen projectrisico’s en complexiteit

Met het UR + -platform lanceerde Universal Robots het grootste en meest uitgebreide ecosysteem van producten in de branche die gecertificeerd zijn voor naadloze integratie met UR-cobots. Verschillende UR + -partners zullen op de Expo nieuwe UR + -producten en toepassingskits voor machinebelading tentoonstellen, waaronder Robotiq die de CNC-machinebelanset heeft gelanceerd.

Adam Schmidt, de verkoopdirecteur van Robotiq voor Noord- en Zuid-Amerika, zal de keynote “8 Key Learnings in CNC Machine Tending Cell Deployment From 13 Years of Experience” presenteren. De Expo-stand van het bedrijf is een rijke educatieve ervaring met zowel eLearning-programma’s als demo’s met oplossingen en producten die Robotiq biedt om het ontwerp en de programmering van een celinstallatie van een CNC-machine te vereenvoudigen.

Fabrikanten die de Expo-stand van UR + partner New Scale Robotics bezoeken, zullen de voordelen leren van verbeterde machinebelading met realtime meting van onderdelen. De UR + gecertificeerde Q-Span® Wo rkstation Kits aangedreven door UR3e cobots combineert het hanteren van onderdelen, QC-metingen en datalogging voor kleine onderdelen.

Cobots staan nooit stil

Het verplaatsen van cobots tussen verschillende bewerkingscellen zorgt voor een geheel nieuwe reeks programmeer- en logistieke complexiteiten die in het begin overweldigend kunnen zijn. De missie van UR + partner Flexxbotics is om te voorkomen dat robots op hun plaats worden gerepareerd. Op de Expo zal Flexxbotics de aanwezigen laten zien hoe het Flexx Connect-productplatform lokalisatie- en communicatietools biedt om UR-cobots opnieuw in te zetten op meerdere banen en stations, waardoor de bezettingsgraad van de robot wordt verhoogd en de tijd die nodig is om een ​​positieve ROI te behalen, wordt verkort.

Het op afstand monitoren van de cobot is een andere sleutel tot de uptime van de machine. In de live demo “Weet je wat je cobot op dit moment aan het doen is? Laat je cobot het je in minder dan 10 minuten vertellen”, laat UR OEM-partner Hirebotics zien hoe het softwareplatform Beacon van het bedrijf fabrikanten volledige monitoringmogelijkheden biedt via de cloud. het verbinden van hun cobots via een smartphone-app om de productiviteit te maximaliseren. Via Beacon krijgen fabrikanten realtime toegang tot programmavariabelen, IO en logbestanden en ontvangen ze waarschuwingen als de productie uitvalt.

“De innovatie die op dit moment plaatsvindt bij machinebediening met cobotaandrijving is fenomenaal. We kijken ernaar uit om deze oplossingen binnenkort met bezoekers van de Expo te delen ”, zegt Joe Campbell van Universal Robots.

Misschien vind je deze berichten ook interessant