Home Bots & Business DataRobot neemt Zepl over

DataRobot neemt Zepl over

door Pieter Werner

DataRobot, leverancier van enterprise AI, heeft cloud data science en analytics-platform Zepl overgenomen. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de virtuele AI Experience Worldwide conferentie. Dankzij de acquisitie krijgen data scientists nieuwe mogelijkheden binnen het enterprise AI-platform van DataRobot.

Zepl is opgericht door de makers van Apache Zeppelin, een open source notebook voor data en analytics dat meer dan 500.000 keer is gedownload door data scientists die werkzaam zijn bij enkele van de grootste merken ter wereld. Zepl biedt een self-service data science notebook-oplossing voor geavanceerde data scientists om verkennend, code-centric werk uit te voeren in Python, R en Scala met functies voor onder meer samenwerking, versiebeheer en beveiliging.

DataRobot integreert Zepl in zijn enterprise AI-platform als een cloud-native self-service notebook om de productiviteit, efficiëntie en samenwerking van verschillende professionals te stimuleren. Dit biedt extra flexibiliteit voor data scientists die zelf willen coderen. Zij kunnen hun eigen taken en specifieke modellen creëren, waarmee de out-of-the-box-mogelijkheden van DataRobot worden uitgebreid.

Misschien vind je deze berichten ook interessant