Home Bots & Business DHL laat Neo Robots wereldwijd magazijnen schoonmaken

DHL laat Neo Robots wereldwijd magazijnen schoonmaken

door Pieter Werner

DHL gaat samenwerken met Avidbots om wereldwijd Neo-vloerreinigingsrobots in magazijnen, hubs en terminals te installeren. De machines van Avidbots gaan zo duizenden DHL-sites in 220 landen schoonmaken. Deze overeenkomst is een uitbreiding van een eerdere samenwerking in Noord-Amerika.

DHL zal Neo-vloerreinigingsrobots inzetten in magazijnen die het wereldwijd beheert. Neo wordt op veel commerciële locaties gebruikt en is vooral geschikt voor dynamische magazijnomgevingen. Met behulp van geavanceerde 3D-sensoren, camera’s en AI navigeert Neo autonoom in magazijnen en detecteert en vermijdt automatisch obstakels zoals mensen, dozen, vorkheftrucks en andere robots.

Simpele innovatie

Matthias Heutger, Senior Vice President, Global Head of Innovation & Commercial Development bij DHL zegt: “Vloerreinigingsrobots, hoewel een simpele innovatie, verminderen tot 80% van de arbeidsuren die aan het schoonmaken worden besteed. Hierdoor kunnen onze medewerkers meer waarde toevoegen en klantgericht werken terwijl ze onze strategie voor digitalisering van Strategie 2025 vooruitstuwen.”

Autonoom

Terwijl de meeste robotachtige vloerreinigingsmachines eenvoudigweg handmatige modellen zijn die achteraf zijn uitgerust met software waarmee ze een paar voorgeprogrammeerde routes kunnen afleggen, is Avidbots Neo de enige volledig autonome, AI-gestuurde commerciële vloerreinigingsrobot, die de vloer van de hoogste kwaliteit in de industrie levert onderhoud.

Bewegende obstakels

Neo wordt momenteel ingezet op honderden locaties op vijf continenten, waaronder magazijnen, luchthavens, winkelcentra, ziekenhuizen, universiteiten, productielocaties en treinstations. Neo heeft een bijzonder groot klantenbestand in de magazijnruimte opgebouwd, omdat het de enige vloerwassende robot is die effectief werkt in dynamische omgevingen met veel continu bewegende obstakels.

Effectief

Andere robots voor vloerreiniging moeten voorgeprogrammeerd zijn om vaste routes te volgen, maar dit werkt niet effectief in magazijnen waar goederen en mensen altijd in beweging zijn. Alleen Neo maakt gebruik van de meest geavanceerde AI om zijn omgeving te begrijpen, grote en kleine obstakels te vermijden en zijn pad on-the-fly te verleggen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant