Home Bots & Business Nieuwe Lidar voor autonome bagagekarren

Nieuwe Lidar voor autonome bagagekarren

door Pieter Werner

TLD, fabrikant van autonome bagagekarren voor vliegvelden, gaat in zijn voertuigen gebruik maken van de sensoren van Velodyne Lidar. Deze Velodyne lidar-sensoren komen in de TractEasy autonome elektrische bagagetrekker.

TLD zal zijn TractEasy-tractorenvloot de komende jaren uitbreiden met Velodyne’s ultramoderne sensoren voor veilige en efficiënte navigatie op wegen in verschillende weersomstandigheden. TractEasy is een emissievrije trekker die bagage en vracht van de luchthaventerminals naar de vliegtuiggebieden over de servicewegen overbrengt, zonder bestuurder. Het kan ook het transport van goederen over de grond afhandelen op industriële locaties en logistieke centra – zowel binnen als buiten. TractEasy kan tot 25 km / u rijden en heeft een maximale trekkracht van 25 ton.

Manoeuvreren

“Velodyne’s goed presterende sensoren helpen TractEasy te navigeren en manoeuvreren in complexe en live ramp-omgevingen om vracht op een veilige, betrouwbare manier te verplaatsen en vereist geen infrastructuurwijziging”, zegt Nicolas Verin, CEO van TLD-Europe. “Velodyne’s lidar-oplossingen drijven onze tractoren aan om de productiviteit te verhogen en de operationele kosten bij de afhandeling van bagage op de luchthaven te verlagen.”

Verschillende lichtomstandigheden

Velodyne’s surround-view lidar-oplossingen produceren beelden met veel gegevens, inclusief objecten met een lage reflectie. Deze sensoren zijn geoptimaliseerd voor binnen- en buiten, en werken onder verschillende lichtomstandigheden. Door 3D-perceptie met hoge resolutie te combineren met een breed verticaal gezichtsveld, maken Velodyne’s lidarsensoren een nauwkeurige detectie mogelijk van oversteekplaatsen, stoepranden en obstakels in rijwegen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant