Home Bots in Society Robots van Boston Dynamics helpen bij COVID-19 bestrijding

Robots van Boston Dynamics helpen bij COVID-19 bestrijding

door Marco van der Hoeven

Ook Boston Dynamics heeft zich met zijn robots gevoegd bij de vele technologiebedrijven die proberen de hulpverleners die COVID-19 bestrijden te ondersteunen. Zo wordt onder meer de robot Spot ingezet als virtuele dokter.

Mobiele robots spelen volgens Boston Dynamics in een verklaring een cruciale rol bij het weghouden van mensen uit gevaarlijke omgevingen. Daarom hebben de robotbouwers de afgelopen zes weken gebruikt voor het bouwen en testen van een laad- en applicatiearchitectuur Spot de blootstelling van eerstelijnsgezondheidswerkers aan het nieuwe COVID-19-virus kan verminderen. Deze week zijn de resultaten zichtbaar, met de inzet van de robot in het Bringham and Women’s Hospital in Massachusetts.

Blootstelling

Vanaf begin maart ontving Boston Dynamics vragen van ziekenhuizen of robots de blootstelling van hun personeel aan COVID-19 konden helpen minimaliseren. Een van die ziekenhuizen vertelde dat binnen een week een zesde van hun medewerkers COVID-19 had opgelopen en dat ze robots wilden gebruiken om meer van hun personeel buiten het bereik van het nieuwe virus te brengen.

Afstand

Op basis van die gesprekken en het wereldwijde tekort aan kritieke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) heeft Boston Dynamics gewerkt aan een ​​mobiele robotica-oplossing met robot Spot. Het resultaat is een robotapplicatie die kan worden ingezet om eerstelijnsmedewerkers te ondersteunen die reageren op de pandemie in ad-hocomgevingen zoals triagetenten en parkeerterreinen. In het Brigham and Women’s Hospital gebruikt het medische team de robot gebruikt nu als mobiel telegeneeskundeplatform, waardoor zorgverleners op afstand patiënten kunnen beoordelen.

Risico

Met de huidige protocollen in lokale ziekenhuizen, wordt aan patiënten waarvan wordt vermoed dat ze COVID-19 hebben, gevraagd om in tenten buiten te gaan staan ​​om vragen te beantwoorden en een eerste beoordeling van de temperatuur te krijgen. Voor dit proces zijn maximaal vijf medische medewerkers nodig, waardoor deze personen een hoog risico lopen het virus op te lopen. Met behulp van een mobiele robot kunnen ziekenhuizen het aantal benodigde medische medewerkers ter plaatse verminderen en hun beperkte PBM-voorraad behouden.

Intake

Via een iPad en een bidirectionele radio die op de rug van een robot is gemonteerd, kunnen zorgverleners videoconferenties houden met patiënten terwijl ze de mobiele robot op afstand door rijen zieke mensen in de tenten leiden. Met deze configuratie kunnen artsen al van ver met patiënten praten, mogelijk zelfs vanuit hun eigen huis. Voor elke intake die wordt uitgevoerd door een op afstand bediende robot shift, kan ten minste één zorgverlener de interactie met de ziekte verminderen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant