Home Bots & Business Ontslagen bij Automation Anywhere ‘door Covid-19’

Ontslagen bij Automation Anywhere ‘door Covid-19’

door Marco van der Hoeven

RPA-leverancier Automation Anywhere gaat een deel van zijn medewerkers ontslaan door de coronacrisis, heeft CEO Mihir Shukla gezegd.  Dat is opvallend, omdat juist Robotic Process Automation een technologie is die wordt ingezet om de gevolgen van de coronacrisis bij overheid en bedrijfsleven op te vangen. De grootste investeerder in Automation Anywhere is Softbank, dat eerder veel geld verloor aan Uber en WeWork.

“Na bijna vier maanden de COVID-19-pandemie wereldwijd te hebben waargenomen, hebben we een moeilijke beslissing genomen. We zullen ons personeelsbestand verminderen en onze organisatie aanpassen om beter te voldoen aan de zakelijke eisen die we zien”, schrijf Mihir Shukla, CEO van Automation Anywhere, op LinkedIn. “Hoewel we ons realiseren dat dit niet op een slechter moment kan komen, is het duidelijk dat de COVID-19-pandemie ons bedrijf op meer dan één manier zal beïnvloeden. Hoewel we dit jaar nog steeds een groei met dubbele cijfers verwachten, zal deze lager zijn dan de groei die we vorig jaar hebben doorgemaakt.”

Waarde

Hoeveel van de ruim 2.400 medewerkers hun baan zullen verliezen is niet bekend gemaakt. Eind vorig jaar werd de waarde van Automation Anywhere nog geschat op 6,8 miljard dollar, bij een nieuwe investeringsronde van 290 miljoen dollar door Salesforce Ventures, Softbank en Goldman Sachs. Eerder investeerde Softbank 550 miljoen dollar in het softwarebedrijf. De hoofdinvesteerder is in zwaar weer gekomen door een miljardenverlies op technologie-investeringen, onder meer door problemen bij WeWork en Uber.

RPA en corona

RPA is juist een van de technologieën die het goed blijkt te doen tijdens de coronacrisis. In Nederland maken onder meer gemeenten gebruik van RPA om de verwerking van steunmaatregelen te regelen. Ook bedrijven als Transavia hebben virtuele medewerkers ingezet om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant