Home Bots & Business Flexport lanceert AI-gestuurd handelsplatform voor mkb en start-ups

Flexport lanceert AI-gestuurd handelsplatform voor mkb en start-ups

door Pieter Werner

Flexport heeft een nieuw AI-gestuurd platform geïntroduceerd voor wereldwijde handel. Het platform is ontworpen om met name kleine bedrijven en ondernemers te ondersteunen, waardoor zij toegang krijgen tot diensten zoals financiering, zeevracht, luchtvracht, fulfilment en bevoorrading.

Het platform van Flexport biedt retailers de mogelijkheid om gebruik te maken van meer dan twintig geïntegreerde supply chain-diensten, waardoor goederen efficiënt van producent naar consument kunnen worden verplaatst. Hiermee streeft het bedrijf ernaar de toegang tot wereldwijde supply chains te verruimen. Het platform is wereldwijd beschikbaar en ook retailers buiten de VS kunnen het gebruiken voor activiteiten op de Amerikaanse markt, mits zij een fysieke aanwezigheid in de VS hebben.

Ryan Petersen, oprichter en CEO van Flexport, gaf aan dat de nieuwe oplossing bedoeld is om ondernemers te ontlasten van complexe logistieke uitdagingen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Het standaardgebruik van de Flexport-oplossing is kosteloos. Echter, voor bedrijven die extra diensten wensen, is er Flexport+, een lidmaatschapsprogramma dat additionele voordelen biedt zoals geavanceerde verzenddiensten en financieringsopties. Flexport+ is de eerste 90 dagen gratis en kost daarna $149 per maand.

Met de nieuwe oplossing kunnen retailers hun producten ook aanbieden via kanalen zoals Fulfillment by Amazon (FBA) en Walmart Fulfillment Services (WFS), evenals meer dan vijftien andere groothandelskanalen. Leden van het Flexport+ programma genieten van kortere verzendtijden en specifieke financieringsopties.

Flexport is een digitaal expediteursbedrijf dat zich richt op het vereenvoudigen van wereldhandel door technologie en diensten aan te bieden. Het Europese hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Misschien vind je deze berichten ook interessant