Home Bots & Business ‘Ambient Clinical Intelligence’ geïntroduceerd in VS

‘Ambient Clinical Intelligence’ geïntroduceerd in VS

door Marco van der Hoeven

Nuance Communications heeft in de Verenigde Staten een ‘klinische intelligentieoplossing’ (ambient clinical intelligence – ACI) geïntroduceerd. Nuance Dragon Ambient eXperience (DAX) legt gesprekken tussen artsen en patiënten op vast, en kan ze volgens de leverancier in een context plaatsen.

Microsoft

Nuance DAX komt voort uit een samenwerking tussen Nuance en Microsoft. De oplossing is onder meer gebaseerd op onderzoek naar conversationele AI en clouddiensten die specifiek voor grote organisaties zijn ontwikkeld. Nuance DAX bouwt voort het bestaande Nuance Dragon Medical, waar wereldwijd al meer dan 500.000 artsen mee werken. 

Omgevingsgevoelig

Nuance heeft daar in de nieuwe versie nu omgevingsgevoelige technologie en AI aan toegevoegd. Dat leidt tot een volledig stemgestuurde en omgevingsspecifieke onderzoeksruimte. Microsoft draagt AI- en cloudcapaciteiten bij, waaronder de slimme technologie EmpowerMD, die als onderdeel van de Nuance DAX-oplossing op de markt zal komen.

Nuance DAX komt eerst op de markt in de VS met:
  • – Ambient device: een specifiek ontwikkeld apparaat met een sterk geoptimaliseerd microfoonbereik, een groot interactief scherm, geïntegreerde biometrische capaciteiten en meerdere sensormogelijkheden, dat in staat is om op betrouwbare wijze een gesprek met meerdere betrokkenen binnen een onderzoeksruimte vast te leggen.
  • Geautomatiseerde documentatie: een geautomatiseerde klinische documentatieoplossing op basis van deep learning AI, gecertificeerd middels een kwaliteitsreviewproces.
  • Slimme vaardigheden: geïntegreerde Dragon virtual assistent-capaciteiten, die nog steeds worden uitgebreid, die via handsfree bediening zorgteams in staat stellen om taken realtime uit te voeren binnen hun EPD-systeem en andere externe applicaties.

Misschien vind je deze berichten ook interessant