Home Bots & Business Databricks heeft na nieuwe investering een waarde van $43 miljard

Databricks heeft na nieuwe investering een waarde van $43 miljard

door Marco van der Hoeven

Data- en AI-bedrijf Databricks heeft een Series I-investering van ruim 500 miljoen dollar aangekondigd. Na deze investeringsronde wordt het bedrijf nu gewaardeerd op 43 miljard dollar, en de prijs per aandeel is vastgesteld op $73,50.

De investeringsronde werd geleid door fondsen en accounts geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Inc. Bestaande investeerders, zoals Andreessen Horowitz, Baillie Gifford, ClearBridge Investments, Counterpoint Global (Morgan Stanley), Fidelity Management & Research Company, Franklin Templeton, GIC, Octahedron Capital en Tiger Global hebben ook deelgenomen. Nieuwkomers in deze ronde zijn Capital One Ventures, Ontario Teachers’ Pension Plan en NVIDIA.

Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks, gaf aan dat Databricks en NVIDIA samenwerken om hun klanten meerwaarde te bieden. Het Databricks Lakehouse-platform combineert data, analytics en AI, wat bedrijven helpt om hun data efficiënter te beheren en generatieve AI-oplossingen te ontwikkelen.

Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, benadrukte dat Databricks en NVIDIA-technologie samenwerken om data sneller te verwerken.

Alan Tu van T. Rowe Price & Associates, Inc. sprak over de positie van Databricks in de markt van data en AI en de groeiende belangstelling voor generatieve AI in zakelijke toepassingen.

Olivia Steedman van Ontario Teachers’ Pension Plan, gaf aan dat ze samen met Databricks willen werken aan verdere groei, gezien het toenemende gebruik van AI in bedrijfsactiviteiten.

Databricks meldde ook positieve resultaten voor het tweede kwartaal dat eindigde op 31 juli 2023. De jaaromzet steeg tot meer dan $1,5 miljard, een stijging van meer dan 50% vergeleken met het vorige jaar. Aan het einde van het kwartaal had het bedrijf wereldwijd meer dan 10.000 klanten. Ook werd in dit kwartaal de acquisitie van MosaicML afgerond en waren er talrijke productaankondigingen tijdens de Data en AI Summit in juni 2023.

Misschien vind je deze berichten ook interessant