Home Bots & Business AI-bot waarschuwt werknemers voor cyberdreigingen

AI-bot waarschuwt werknemers voor cyberdreigingen

door Pieter Werner

Security leverancier SoSafe heeft Sofie gelanceerd, een AI-aangedreven oplossing voor bewustwording van cyberdreigingen bij werknemers. Met Sofie kunnen beveiligingsexperts gepersonaliseerde beveiligingswaarschuwingen delen met alle medewerkers, waarbij direct met medewerkers wordt geschakeld om bewustwording en proactief gedrag te bevorderen. 

Sofie stelt organisaties in staat om een-op-een te communiceren met medewerkers, zodat er snel kan worden gereageerd op bedreigingen en er direct waarschuwingen kunnen worden gegeven. Beveiligingswaarschuwingen en -meldingen zijn gestroomlijnd, waardoor teams kostbare tijd besparen in vergelijking met conventionele methoden zoals intranetten, e-mails en massakanalen.

De beveiligingswaarschuwingen zijn hapklaar en aantrekkelijk, terwijl de impact ervan eenvoudig kan worden nagegaan door het bereik en de betrokkenheid van medewerkers te verifiëren. Met Sofie’s AI-ondersteunde Alert Generator hebben beveiligingsexperts alle mogelijkheden om snel waarschuwingen te creëren en de uiteindelijke berichtgeving en bewoording te beheren.

Door de integratie in MS Teams biedt Sofie beveiligingsprofessionals een extra kanaal om het beveiligingsbewustzijn te versterken – door cyberbeveiliging daar te brengen waar medewerkers zijn en de dagelijkse routines van medewerkers naadloos te integreren met een robuuste en efficiënte security-bewustwording. Deze multi-channel-strategie zorgt voor een tijdige en consistente aflevering van waarschuwingen, waardoor de retentiegraad verbetert en het risico op beveiligingsinbreuken afneemt.

Pierre Noel, Group CSO bij Le Collectionist, adviseur en bestuurslid bij verschillende overheden en Fortune 100 bedrijven: “Organisaties over de hele wereld worden dagelijks blootgesteld aan cyberaanvallen, waarbij criminelen steeds meer verschillende methoden en kanalen gebruiken om zich op werknemers te richten.

Om de cyberweerbaarheid van de organisatie te vergroten, is het cruciaal om alle cyberbeveiligingsmaatregelen te verfijnen en het bewustzijn daar te brengen waar de mensen zijn – in hun dagelijkse interacties en hun belangrijkste communicatieplatforms. De snelle awareness-tool van SoSafe maakt dit mogelijk en versterkt de verdedigingssystemen van organisaties door risico’s onmiddellijk aan te pakken en alle belanghebbenden te informeren en te laten leren.”

Dr. Niklas Hellemann, psycholoog en CEO bij SoSafe: “In de huidige wereld van escalerende beveiligingsrisico’s en steeds professionelere cybercriminelen in combinatie met het werken op afstand, moeten organisaties sneller dan ooit reageren. Traditionele trainingsmodellen schieten tekort om de aandacht en betrokkenheid van werknemers vast te houden, vooral als het gaat om het bestrijden van opkomende dreigingen die onmiddellijk actie vereisen.

Uit SoSafe’s Human Risk Review 2023 blijkt dat de grootste uitdagingen voor organisaties bij traditionele trainingsmethoden bestaan uit lange trainingssessies die kostbare werktijd opslokken, een gebrek aan relevantie en inhoud op maat, en repetitief materiaal dat werknemers niet weet te boeien.”

“Met de lancering van Sofie kunnen we nu een complete oplossing bieden, inclusief micro-learning-sessies, training op de werkplek met phishing-simulaties en always-on, just-in-time leren met rapid awareness. De holistische benadering van SoSafe, de eerste oplossing voor snelle bewustwording via meerdere kanalen in de markt voor beveiligingsbewustzijn, zorgt ervoor dat werknemers van bedrijven van elke omvang een goed afgeronde en boeiende leerervaring krijgen.”

Sofie is momenteel uitsluitend beschikbaar via een integratie met MS Teams, met de bedoeling integraties te introduceren met andere communicatieplatforms zoals Slack naarmate de functie zich verder ontwikkelt. Het doel van SoSafe is om het bereik uit te breiden en tegemoet te komen aan de voorkeuren van het diverse klantenbestand, door verbeterde functionaliteit.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant