Home Bots & Business BT lanceert AI-gebaseerd beveiligingsplatform Eagle-i

BT lanceert AI-gebaseerd beveiligingsplatform Eagle-i

door Pieter Werner

BT heeft een cyberbeveiligingsplatform aangekondigd op basis van AI: Eagle-i. Dit combineert netwerktechnologie met AI om dreiging te voorspellen, te detecteren en weg te nemen vóór ze de gelegenheid krijgen om schade te veroorzaken. Het platform is ontworpen met het oog op selflearning. Eagle-i leert uit alle informatie die elke interventie oplevert: zo verbetert het constant zijn kennis op het gebied van bedreigingen en brengt het dynamisch verfijningen aan in zijn bescherming van klanten in een multi-cloudomgeving.

Zowel bedrijven als publieke sector hebben te maken met een exponentiële groei in volume en complexiteit van cyberaanvallen. Nieuw onderzoek van BT laat ruim 50% méér malwareverkeer zien dan een half jaar geleden. Wereldwijd kampen organisaties met een tekort aan bekwame beveiligingsprofessionals. Ze worstelen om hun verdediging tegen de snel veranderende cyberbedreigingen overeind te houden.

Realtime detectie

Eagle-i gebruikt een AI-laag voor realtime detectie van mogelijke problemen en intelligente automatische antwoorden, zodat gebruikers véél sneller kunnen reageren op beveiligingskwesties, om cyberbedreigingen te kunnen onderscheppen. Eagle-i is ook op unieke wijze in staat te integreren met technologieën uit het hele beveiligingsecosysteem zodat organisaties hun capaciteiten kunnen optimaliseren én zwaktes in hun verdediging kunnen detecteren zonder bestaande investeringen te moeten vervangen. Het platform ondersteunt de manier waarop BT zijn internationale operaties beschermt en zal gefaseerde verbeteringen en meer functies aanreiken voor alle beheerde beveiligingsdiensten van BT.

Kevin Brown, managing director bij BT Security, legt uit: “Beveiliging staat vandaag hoog op de agenda’s van directies en besturen. Vele organisaties zien de cyberdreiging echter tot onbeheersbare niveaus toenemen. Deze situatie roept om een nieuwe, proactieve aanpak. Eagle-i bouwt voort op de recentste doorbraken in AI en automatisering om continu te waken, te leren en te mee te veranderen, zodat onze klanten de cybercriminelen een stap voor kunnen blijven.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant