Home Geen categorie Vultr introduceert AI-chips in Nederland en Europa

Vultr introduceert AI-chips in Nederland en Europa

door Pieter Werner

Cloud platform Vultr heeft aangekondigd AI-chips naar Nederland en de rest van Europa te brengen om bedrijven te ondersteunen in het ontwikkelen van diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Europese bedrijven krijgen nu via Vultr’s cloudnetwerk toegang tot deze AI-chips.

Vultr maakt NVIDIA GPU’s wereldwijd beschikbaar, met een specifieke focus op Europa. Het doel is om rekenkracht en AI-innovatie op wereldschaal te democratiseren. Daarnaast lanceert het bedrijf een startup programma in Nederland waarmee startups betaalbaar en snel toegang krijgen tot deze GPU’s in de cloud.

J.J. Kardwell, CEO van Vultr, benadrukte hun missie om AI-innovatie wereldwijd te bevorderen. Hij noemde dat het bedrijf de recente NVIDIA GPU-modellen, zoals de HGX H100 en A100, naar diverse regio’s waaronder Europa brengt.

Rick Champagne, Director Media en Entertainment bij NVIDIA, onderstreepte het belang van wereldwijde AI-innovatie en bevestigde dat de NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s nu beschikbaar zijn via de Vultr cloud in Europa.

Bovendien sponsort Vultr het evenement “The Future of AI in the cloud”, georganiseerd door de Dutch Startup Association op 14 september in Amsterdam. Het evenement nodigt diverse stakeholders uit om de laatste trends in AI-cloudtechnologie te bespreken en te benadrukken hoe belangrijk het is voor startups om toegang te hebben tot geavanceerde cloud-infrastructuren.

Het nieuw gelanceerde Vultr Startup Programma biedt Nederlandse startups kortingen tot 50% op cloud computing diensten. Deelnemers krijgen toegang tot de nieuwste computer-technologieën en ondersteuning van technische experts.

Misschien vind je deze berichten ook interessant