Home Bots & Business CyberArk Opent Artificial Intelligence Center of Excellence

CyberArk Opent Artificial Intelligence Center of Excellence

door Pieter Werner

CyberArk heeft een Artificial Intelligence Center of Excellence geïntroduceerd. Het doel van dit centrum is om de expertise van CyberArk op het gebied van AI en ML nog verder te bundelen, gericht op zowel onderzoek als productontwikkeling.

Uit het recent gepubliceerde CyberArk 2023 Identity Security Threat Landscape Report blijkt dat 93 procent van de ondervraagde beveiligingsprofessionals verwacht dat AI-gebaseerde bedreigingen in 2023 impact zullen hebben op hun organisaties. AI-gebaseerde malware staat hierbij bovenaan de lijst van zorgen.

Het nieuw geopende Center of Excellence zal samenwerken met CyberArk Labs, dat eerder al onderzoek heeft uitgevoerd naar de invloed van generatieve AI op aanvalsinnovaties. Met een divers team bestaande uit datawetenschappers, softwarearchitecten en ingenieurs, zal het centrum de integratiemogelijkheden van AI in bestaande CyberArk-producten onderzoeken. Tegelijkertijd is CyberArk bezig met het ontwikkelen van een uitgebreide langetermijnstrategie, gebaseerd op hun AI- en ML-capaciteiten.

In het verleden heeft CyberArk de waarde van AI/ML al gedemonstreerd bij het verbeteren van de detectie van bedreigingen en respons daarop. Recentelijk kondigde het bedrijf een AI-gestuurde automatisering aan voor het aanmaken van policies. Hierbij werd expertise op het gebied van privileged access management gecombineerd met geavanceerde toolsets, waardoor verzamelde gegevens door de CyberArk Endpoint Privilege Manager automatisch konden worden verwerkt voor directe risicoreductie.

Het gebruik van AI/ML door CyberArk omvat diverse toepassingen voor het transformeren van identity security, waaronder identiteit-risicoanalyse, risicobeperking, automatisering van gebruikerstaken, en het vergemakkelijken van communicatie met het systeem via natuurlijke taal.

Misschien vind je deze berichten ook interessant