Home Bots & Business Zoox mag openbare weg op met autonome auto’s

Zoox mag openbare weg op met autonome auto’s

door Pieter Werner

Zoox, een leverancier van autonome voertuigen die eerder voor 1,3 dollar is gekocht door Amazon, mag zijn voertuigen in Californië testen op de openbare weg. Daarvoor heeft het California Department of Motor Vehicles een vergunning verleend. Zoox mag al sinds 2016 de autonome voertuigen testen met veiligheidsbestuurders, nu mag het bedrijf twee autonome voertuigen testen zonder bestuurder.

De vergunning is verleend voor een beperkt gebied, namelijk in bepaalde straten in de buurt van het hoofdkantoor in Foster City. De voertuigen mogen rijden in goede weersomstandigheden, dus niet meer dan lichte regen of mist, op straten met een maximumsnelheid van 45 mph. Zoox is hiermee het vierde bedrijf dat in deze staat een testvergunning zonder bestuurder krijgt. Momenteel hebben 60 bedrijven een vergunning om autonome voertuigen te testen met een safety driver.

Eisen

Om een ​​testvergunning voor rijden zonder bestuurder te krijgen moeten fabrikanten laten zien dat ze voldoen aan een aantal eisen op het gebied van veiligheid, verzekering en voertuigregistratie, waaronder:

  • Bewijs van verzekering ter waarde van $ 5 miljoen.
  • Controleren of voertuigen in staat zijn om zonder bestuurder te rijden, voldoen aan federale veiligheidsnormen voor motorvoertuigen of een vrijstelling hebben van de National Highway Traffic Safety Administration.
  • Bevestigende voertuigen zijn getest onder gecontroleerde omstandigheden die het geplande werkgebied simuleren.
  • Lokale overheden op de hoogte stellen van geplande tests in het gebied.
  • Het ontwikkelen van een interactieplan voor wetshandhaving dat informatie verstrekt aan wetshandhavers en andere eerstehulpverleners over de interactie met testvoertuigen.
  • Voortdurende monitoring van de status van testvoertuigen.
  • Externe operators trainen in de technologie die wordt getest.

Misschien vind je deze berichten ook interessant