Home Bots & Business Amazon koopt Zoox, bouwer van autonome taxi’s

Amazon koopt Zoox, bouwer van autonome taxi’s

door Pieter Werner

Amazon heeft het bedrijf Zoox gekocht, een start up die zich richt op volledig nieuw ontwikkelen van autonome taxi’s. Aicha Evans, CEO van Zoox, en Jesse Levinson, medeoprichter van Zoox en CTO, blijven Zoox leiden als een apart bedrijf.

Zoox is in 2014 opgericht om speciaal gebouwde, emissievrije voertuigen te ontwerpen voor autonoom rijden met passagiers, inclusief het ontwikkelen van de bijbehorende software. Het voertuig van Zoox “Zoox is bezig met het bedenken, bedenken en ontwerpen van een autonome ride-hailing-ervaring van wereldklasse”, zegt Jeff Wilke, Amazon’s CEO, Worldwide Consumer. “Net als Amazon heeft Zoox een passie voor innovatie en over zijn klanten, en we zijn verheugd om het getalenteerde Zoox-team te helpen hun visie de komende jaren te verwezenlijken.”

Impact

“Deze overname versterkt de impact van Zoox op de autonome rij-industrie”, zegt Aicha Evans, CEO van Zoox. “We hebben grote vooruitgang geboekt met onze doelgerichte aanpak van veilige, autonome mobiliteit, en ons uitzonderlijk getalenteerde team dat elke dag werkt om die visie te realiseren. We hebben nu een nog grotere kans om een ​​volledig autonome toekomst te realiseren.”

Mobiliteit

“Sinds de start van Zoox, zes jaar geleden, zijn we bijzonder gefocust op onze basisbenadering van autonome mobiliteit”, zegt Jesse Levinson, medeoprichter van Zoox en CTO. “De ondersteuning van Amazon zal ons pad naar het leveren van veilig, schoon en plezierig transport aan de wereld aanzienlijk versnellen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant