Home Geen categorie Vertiv neemt CoolTera over voor koelen AI-toepassingen

Vertiv neemt CoolTera over voor koelen AI-toepassingen

door Pieter Werner

Vertiv leverancier van digitale infrastructuur, neemt CoolTera over. Dit is een leverancier van van vloeistofkoelingstechnologie in datacenters. De transactie voorziet in de overname van contracten, patenten, merken en intellectueel eigendom van een aan CoolTera gelieerde onderneming.

Het in 2016 in het Verenigd Koninkrijk opgerichte CoolTera is een aanbieder van infrastructuuroplossingen voor vloeistofkoeling. Het bedrijf ontwikkelt en vervaardigt daarnaast distributie-uinits voor vloeistofkoeling (CDU’s), secundaire vloeistofnetwerken (SFN’s) en verdeelstukken voor vloeistofkoeling binnen datacenters. CoolTera en Vertiv zijn al drie jaar lang technologiepartners en verzorgden samen diverse wereldwijde implementaties voor datacenters en supercomputers.

“Met deze overname verwerven we technologie die de onze aanvult”, zegt Giordano Albertazzi, de CEO van Vertiv. “Dit sluit aan op onze langetermijnstrategie voor waardecreatie en versterkt onze expertise in high density koelingsoplossingen. De overname is namelijk van belang voor het versterken van ons aanbod van oplossingen voor vloeistofkoeling, waardoor we effectiever kunnen voorzien in de behoeften van onze wereldwijde datacenterklanten. Daarmee verkeren we in een sterkere positie en beschikken we over de capaciteit die nodig is om op elke schaal in hun AI-behoeften te voorzien.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant