Home Bots & Business Markt voor slimme robots groeit tot 25 miljard in 2026

Markt voor slimme robots groeit tot 25 miljard in 2026

door Pieter Werner

Researchandmarkets verwacht dat de wereldwijde markt voor slimme robots in 2026 $ 25 miljard zal bedragen, met een marktgroei van 27,2% per jaar. Dat blijkt uit hun nieuwste rapport  “Global Smart Robots Market By Component, By Mobility, By Operating Environment, By End User, By Region, Industry Analysis and Forecast, 2020 – 2026”.

Slimme robots zijn kunstmatige-intelligentiesystemen die een optimaal beheer van een omgeving bieden met het gecombineerde werk van menselijke operators en robots. Slimme robots zijn in staat om te leren van hun omgeving en ervaring en hun capaciteiten te ontwikkelen op basis van hun kennis. Slimme robots zijn ook in staat om zowel handmatige als cognitieve taken uit te voeren en worden op grote schaal gebruikt in vele industrieën, zoals voedsel en dranken, detailhandel, automobielsector, gezondheidszorg en productie voor verschillende toepassingen.

IoT en AI

De belangrijkste factoren die de marktgroei stimuleren, zijn de bekendheid van het internet der dingen (IoT), de enorme vraag naar AI-toepassingen en servicerobots. Hoge initiële installatiekosten en lage nauwkeurigheid vormen echter een grote belemmering voor de marktgroei. Verwacht wordt dat de markt betere groeivooruitzichten zal zien met de lancering van geautomatiseerde apparatuur in de consumentenelektronica en productiesectoren. De installatie van slimme robots is vooral groter in eindgebruikersindustrieën zoals de auto-industrie, de productie, de gezondheidszorg en de detailhandel vanwege eigenschappen als efficiëntie en nauwkeurigheid.

Vanwege het vermogen van deze systemen om efficiënt te werken zonder de hulp van mensen, wordt verwacht dat de markt voor slimme robots een aanzienlijke groei zal laten zien. Deze machines bieden meerdere voordelen, zoals superieure efficiëntie, optimaal stroomverbruik en een hoge frequentie van gegevens- en instructieoverdracht. Deze factoren zullen de komende jaren een positieve invloed hebben op de marktgroei. Er wordt dus verwacht dat de markt lucratieve groeimogelijkheden biedt voor de installatie van moderne technologieën.

Mobiele robots

In een ander recent rapport analyseert Researchandmarkets de wereldwijde markt voor mobiele robots, die naar verwachting ook een robuuste groei zal doormaken als gevolg van de dalende prijzen van robotcomponenten zoals sensoren, actuatoren, enz., Die de verkoop van mobiele robots wereldwijd verergert. Daarnaast kan de groei op de wereldwijde markt voor mobiele robots worden toegeschreven aan de toenemende technologische innovaties en de toenemende voetafdruk van lucht-, grond- en maritieme mobiele robots bij defensie-operaties, landbouwpraktijken, magazijnautomatisering en een verscheidenheid aan huishoudelijke toepassingen zoals grasmaaien. , vloerreiniging, etc.

Regionaal domineerde Azië-Pacific de wereldwijde markt voor mobiele robots in 2020 en zal naar verwachting zijn groei voortzetten. De regio is getuige van een toenemend gebruik van mobiele robots in agrarische, medische en industriële toepassingen, met een grote vraag vanuit landen als Australië, Japan, China, India en Zuid-Korea.

Misschien vind je deze berichten ook interessant