Home Bots & Business Audi-voertuigen worden uitgerust met AI-gestuurde Webex-app

Audi-voertuigen worden uitgerust met AI-gestuurde Webex-app

door Pieter Werner

Cisco en Audi gaan diverse Audi-modellen voorzien van de Webex-app, voorzien van AI. Deze samenwerking stelt bestuurders in staat om te vergaderen terwijl ze onderweg zijn. Webex zorgt ervoor dat video’s alleen worden afgespeeld wanneer het voertuig is geparkeerd.

Cisco en Audi willen werken vanuit de auto verbeteren met behulp van AI. In samenwerking met CARIAD, een softwarebedrijf van de Volkswagen Group, en HARMAN, een dochteronderneming van Samsung, zal de Webex-app beschikbaar komen vanaf het modeljaar 2024. Tijdens het rijden worden alleen audiofuncties gebruikt om de veiligheid te waarborgen. Zodra het voertuig is geparkeerd, kunnen bestuurders de volledige functionaliteit van Webex benutten, inclusief het bekijken van deelnemers aan vergaderingen, gedeelde content en ondertiteling.

Een belangrijk aspect van de Webex-app in Audi-voertuigen is de ingebouwde AI-technologie. Functies als ruisonderdrukking en stemoptimalisatie zorgen ervoor dat bestuurders duidelijk verstaanbaar zijn zonder dat storende achtergrondgeluiden, zoals verkeerslawaai of bouwwerkzaamheden, de communicatie verstoren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant