Home Geen categorie MWC: AI onderdeel van 5G

MWC: AI onderdeel van 5G

door Marco van der Hoeven

Red Hat gaat samenwerken met Airspan, Arm, NVIDIA en Samsung aan 5G-oplossingen voor de telecomindustrie. AI maakt hier een in de samenwerking met NVIDIA een belangrijk onderdeel van uit. Deze samenwerkingen zijn bekendgemaakt op MWC Barcelona en draaien om de verbetering van RAN (Radio Access Network) en de ondersteuning van private 5G-netwerken.

Een RAN is het deel van een mobiel netwerk dat apparaten, zoals smartphones, verbindt met de cloud. Een kritieke bouwsteen van moderne netwerken, die door de doorlopende ontwikkeling en ingebruikname van 5G-technologie steeds beter moet presteren.

AI voor hybride en multicloud

De samenwerking met NVIDIA moet netwerkimplementaties voor hybride- en multicloud-omgevingen versnellen. Het Kubernetes-gedreven platform Red Hat OpenShift ondersteunt nu verschillende NVIDIA-technologieën om een composable infrastructure te helpen leveren die resulteert in lagere latency en hogere consistentie binnen alle omgevingen. Dit type infrastructuur is minder afhankelijk van gespecialiseerde hardware en software om de benodigde rekenkracht en flexibiliteit te leveren voor compute-intensieve use cases in bijvoorbeeld edge computing, private 5G en AI.

Misschien vind je deze berichten ook interessant