Home Geen categorie Techleap selecteert scaleups voor Rise-programma

Techleap selecteert scaleups voor Rise-programma

door Marco van der Hoeven

Techleap for Scaleups kondigt vandaag aan dat 9 scaleups zijn geselecteerd om deel te nemen aan de 13e lichting van het Rise-programma. Het programma helpt veelbelovende scaleups te groeien in een community door middel van kennisdeling en op maat gemaakte sessies onder leiding van ervaren ondernemers en experts.

Het Rise-programma richt zich op de grootste uitdagingen van scaleups, bijvoorbeeld op gebied van het aantrekken van kapitaal en de uitbreiding naar het buitenland. Sinds de start van het programma hebben deelnemers honderden miljoenen kapitaal opgehaald om nieuwe markten te betreden. Doordat deze scaleups in grootte en omzet blijven groeien, hebben ze een steeds grotere impact op maatschappelijk en economisch vlak.

De volgende scaleups zijn geselecteerd voor het 13e Rise-programma:

  • The Selection Lab is een innovatief platform dat onder meer AI en video inzet als nieuwe standaard voor wervingsprocessen met een focus op objectieve data en inclusie.
  • Vonwood maakt de houthandel efficiënter door een marktplaats te bieden voor kopers en verkopers van grote hoeveelheden hout.
  • Transferz zet zich in als wereldwijde marktplaats voor reizigers, reisorganisaties en transferbedrijven om vervoer over land soepel te laten verlopen.
  • Aquablu ontwikkelt een slimme waterdispenser om water uit flessen en drankjes uit blik te vervangen door een plasticvrije oplossing.
  • Chordify is een zoekmachine voor liedjes en akkoorden waardoor het eenvoudiger wordt om muziek te leren spelen.
  • Quantware is leverancier van quantumprocessors waarmee organisaties sneller en efficiënter quantumcomputers kunnen bouwen.
  • Breeze is een datingapp die de date zo snel en veilig mogelijk offline haalt door de eerste date te regelen.
  • Valyuu is een marktplaats voor de circulaire economie die mensen helpt bij het kopen en verkopen van tweedehands consumentenelektronica.
  • Agriplace biedt een verantwoordelijke inkoopmethode voor groothandel en retailers in levensmiddelen, waarbij data over compliance en impact gedeeld wordt. Daarmee wordt onnodig werk voor leveranciers geëlimineerd.
  • “Ook de 13e batch van het Rise-programma bestaat uit de meest talentvolle ondernemers die het verschil maken met innovatieve techoplossingen”, aldus Dylan Richts, Head of Community bij Techleap. “Eerdere deelnemers van het programma laten zien dat bedrijven sneller opschalen als ze uitdagingen samen aangaan en kennis delen onder begeleiding van experts en ervaringsdeskundigen. Samen brengen we het techlandschap in Nederland naar een hoger niveau.”

Het Rise-programma bestaat uit workshops en kennisdelingssessies waarin deelnemers van elkaar leren om bedrijfsuitdagingen aan te gaan. Aan de deelname zijn sterke criteria verbonden.

Speciale gasten bij deze lichting zijn onder andere voormalige LET Award-winnaars Job van der Voort van Remote en Matthijs Welle van Mews, evenals LET-genomineerde Jonas Ruyter van DataSnipper, en Otto Verhage van TestGorilla. In het Rise-programma komen meer dan 25 sleutelfiguren uit het netwerk van Techleap samen van bedrijven zoals Adyen, Picnic, bunq, TomTom, Mollie, Crisp, Miro, Coolblue, en meer.

Het Rise-programma is onderdeel van Techleap for Scaleups, voorheen ‘BOLD’. De exclusieve scaleup-community bestaat uit de meest veelbelovende tech scaleups van Nederland. Naast het Rise-programma organiseert Techleap meerdere programma’s, evenementen en workshops om techondernemers bij elkaar te brengen, zodat ze sneller groeien en meer impact maken. Eerder deze maand organiseerde Techleap for Scaleups de prestigieuze LET Award voor de beste techondernemer van Nederland. Deze werd door Kees Aarts van Protix in ontvangst genomen.

 

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant