Home Geen categorie Unigarant schakelt Alyx in voor IT-recruitment

Unigarant schakelt Alyx in voor IT-recruitment

door Pieter Werner

Verzekeraar Unigarant, onderdeel van de ANWB, gaat samenwerken met Alyx, een startup gespecialiseerd in het omscholen van hoogopgeleide vrouwen voor technologiebanen. Unigarant gaat vrouwelijke trainees werven voor de rol van junior product inrichter. Met het aannemen van deze vrouwen, zonder voorgaande IT-ervaring, wil het bedrijf bijdragen aan de diversiteitsdoelstellingen.

De IT-afdeling van Unigarant is een integraal onderdeel van het bedrijf, dat zijn eigen producten op een intern platform ontwikkelt. Met een toenemende orderportefeuille en een groeiende behoefte aan IT-personeel, is deze samenwerking met Alyx een welkome versterking. Alyx, bekend om zijn strijd voor meer diversiteit en kansengelijkheid in de IT-sector, werft vrouwen zonder technische achtergrond en biedt hen een traineeship bij partnerbedrijven, met de intentie hen uiteindelijk in dienst te nemen.

Jaap Mooiweer, teammanager van de IT-afdeling bij Unigarant, benadrukt het belang van diversiteit en inclusie. “Het gaat ons niet alleen om de opleiding, maar ook om eigenschappen als analytisch denkvermogen, nieuwsgierigheid en ambitie. De eerste kandidaat via Alyx, ondanks een niet-technische achtergrond, voldoet aan deze criteria en belooft een waardevolle aanwinst te zijn voor onze IT-oplossingen.”

Johanna Spiller, CEO en medeoprichter van Alyx, is eveneens enthousiast over de samenwerking. “Het is bemoedigend dat een grote verzekeraar als Unigarant actie onderneemt voor meer diversiteit. Met minder dan één op de vijf techmedewerkers als vrouw, is er een duidelijke behoefte aan verandering. We hopen dat dit voorbeeld anderen inspireert om vrouwen zonder technische achtergrond kansen te bieden in IT.”

Spiller benadrukt ook het belang van vrouwelijke aanwezigheid in de IT voor de gezondheid van de sector. “Een gelijke man-vrouwverdeling leidt tot betere prestaties en meer innovatie. Diverse teams creëren betere oplossingen, diensten en producten. Wij streven naar minimaal 50% vrouwen in tech, wat alleen realiseerbaar is als zowel vrouwen als bedrijven openstaan voor divers talent.”

Mooiweer voegt toe: “Bij Unigarant geloven we dat verschillen ons sterker maken. We streven naar een inclusieve werkomgeving waar verschillen worden gewaardeerd en benut. Verschillende perspectieven, achtergronden en ervaringen zijn cruciaal voor innovatieve oplossingen voor onze klanten. Wij streven naar gelijke kansen voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, geloof, fysieke mogelijkheden, achtergrond of geaardheid. Door diversiteit bewust te omarmen, maken wij samen het verschil.”

Zie ook

Herwaardering van vrouwen in technologiesector nodig

Misschien vind je deze berichten ook interessant