Home Bots & Business AI dominant op AWS re:Invent

AI dominant op AWS re:Invent

door Pieter Werner

Eind deze maand vindt in Las Vegas AWS re:Invent 2023 plaats, een jaarlijks terugkerend event gefocust op de nieuwste ontwikkelingen in de tech-sector. Niet geheel verrassend zal de keynote van CEO Adam Selipskyin het teken staan van de impact van Generative AI, Machine Learning, Deep Learning en de bijbehorende technologieën, zoals Large Language Models.

Dr. Werner Vogels, VP en CTO van Amazon, zal in zijn presentatie ingaan op vijf voorspellingen over toekomstige technologische ontwikkelingen. Hij zal inzicht geven in hoe cloudtechnologieën de sportwereld gaan herdefiniëren, waarbij nieuwe technieken en data-analyse de manier waarop sport wordt beleefd en beoefend, ingrijpend kunnen veranderen. Daarnaast zal hij de ontwikkeling van gesimuleerde werelden belichten, die de manier waarop we experimenteren en leren vernieuwen, met potentiële doorbraken in verschillende wetenschappelijke en educatieve domeinen.

Een derde voorspelling betreft een opkomende golf van innovaties op het gebied van slimme energie, waarbij nieuwe technologieën energie-efficiëntie en duurzaamheid kunnen verbeteren. Vogels zal ook de verwachte transformatie van toeleveringsketens bespreken, een cruciaal aspect voor bedrijven in het tijdperk van globalisering en steeds complexere logistieke netwerken. Ten slotte zal hij het toenemend belang en de mainstream adoptie van aangepast silicium behandelen, een technologische ontwikkeling die aanzienlijke impact kan hebben op de prestaties en efficiëntie van elektronische apparaten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant