Home Bots & Business ‘Kennis delen en leren’

‘Kennis delen en leren’

Hyperautomation 2023 brengt praktische mogelijkheden en oplossingen

door Marco van der Hoeven

Op 26 oktober organiseert Heliview Hyperautomation 2023, een event dat trends, best practices en inzicht in innovaties biedt in de wereld van procesautomatisering. Rocking Robots sprak hierover met Dick de Laat van Heliview.

“Hyperautomation 2023 is een netwerkcongres waar vakgenoten de mogelijkheid krijgen om van elkaar te leren”, zegt Dick de Laat, projectmanager bij Heliview. “Ook brengen we hen in contact met organisaties die al ver gevorderd zijn op het gebied van hyperautomation. En ze komen in contact met vooraanstaande leveranciers op dit vakgebied, die hen met name op technisch vlak kunnen ondersteunen om verdere stappen te zetten.”

Volgens hem is aandacht voor procesautomatisering een logisch vervolg op de evenementen die Heliview eerder al organiseerde over innovatie met technologie: “We hebben een achtergrond in het organiseren van evenementen rondom onderwerpen waarbij de business vanuit technologie versterkt wordt zoals RPA, BI, en Artificial Intelligence. In gesprekken met professionals uit ons netwerk bleek een groeiende interesse in verdere automatisering. We zien Hyperautomation dan ook als de volgende stap in procesoptimalisatie en automation.”

Waarde

Als congresorganisator neemt hij niet direct een stellig standpunt over in wat Hyper Automation behelst. “Wij vinden juist de discussie hierover erg interessant en waardevol. Persoonlijk geloof ik dat het essentieel is om eerst naar het proces te kijken. Dat is wat wij benadrukken met ons thema Business Driven Automation. Hiermee willen we onderstrepen dat het ultieme doel moet zijn om waarde te creëren voor de organisatie.”

“Automatisering op zich is niet het primaire doel; het gaat eerst om het identificeren van relevante processen. Want sommige processen zouden wellicht geëlimineerd kunnen worden, terwijl anderen juist beter afgestemd kunnen worden. Optimalisatie staat voorop.”

“Dus wanneer we het over automatisering hebben, streven we naar de hoogste mate van efficiëntie. Hiervoor is een breed scala aan technologieën nodig, waaronder RPA, AI, business intelligence, process mining low-code. Het doel is om die gehele toolbox aan technologieën in te kunnen zetten, zolang deze bijdragen aan business-driven automation.”

AI

Eén technologie die steeds meer wordt ingezet is generatieve AI. “Generatieve AI verdient inderdaad een prominente plek op die lijst. Het is dan ook een cruciaal element in de sessies tijdens Hyperautomation 2023. Maar ondanks dat generatieve AI een kernonderdeel van ons congres zal zijn ben ik altijd voorzichtig met de nadruk die hierop wordt gelegd, omdat het uiteindelijk moet gaan over het toevoegen van waarde, en niet om het gebruiken van een modewoord omdat iedereen het nu eenmaal gebruikt. In ieder geval zullen zeker antwoorden worden gegeven, zowel door onze partners als door de sprekers. Het mooie is dat het gaat over concrete toepassingen.”

Wat dit congres volgens hem uniek maakt voor de deelnemers, is voor iedereen anders. “Ik geloof niet dat er één kant-en-klaar project of proces bestaat dat iedereen direct binnen zijn eigen organisatie kan implementeren. Ik ben ervan overtuigd dat elke organisatie kansen heeft die benut kunnen worden met inzet van de huidige technologische en strategische ontwikkelingen. Hyper Automation biedt hier voorbeelden van en toepasbare kennis voor.”

Kansen

Hij vervolgt: “Dit congres biedt deelnemers inzicht in de kansen die relevant zijn voor hun organisatie. Voor sommigen kan het evenement een verhelderende zoektocht zijn. Tijdens dit evenement kun je antwoorden vinden door gesprekken aan te gaan, praktijkvoorbeelden te bekijken en parallellen te trekken met je eigen situatie. Daarnaast bieden we concrete inzichten en oplossingen die bijdragen aan je eigen organisatie.”

“Of het nu gaat om casemanagement, het stroomlijnen van complexe processen of het automatiseren van tijdrovende taken zodat werknemers zich kunnen richten op taken waar ze echt in uitblinken, in plaats van repetitieve, saaie administratieve handelingen, de kansen zijn legio en zeer divers. Het is ons doel om praktische mogelijkheden en oplossingen te bieden, want het gaat niet alleen om inzicht – het gaat uiteindelijk om actie en implementatie. Kennisdeling staat centraal bij ons, en dat is precies wat we gaan doen op 26 oktober in De Kuip in Rotterdam.”

Tijdens Hyperautomation 2023 spreken onder meer kolonel Linda de Looper, Koninklijke Luchtmacht; Igor Wortel, Gemeente Rotterdam; Jeroen van Genuchten, ING Bank; Jan los, KPN; Peter Vlam, NN

Zie ook

Rocking Robots is mediapartner voor Hyper Automation 2023

Aanmelden kan hier

Misschien vind je deze berichten ook interessant