Home Bots & Business Robonext en Captains of Finance gaan partnership aan

Robonext en Captains of Finance gaan partnership aan

door Pieter Werner

Robonext en Captains of Finance gaan een partnership aan om de adoptie van Robotic Process Automation (RPA) door financiële departementen in een stroomversnelling te brengen.

Robonext is een IT-bedrijf uit Edegem gespecialiseerd in het robotiseren van repetitieve bedrijfsprocessen. Het ondersteunt meer dan 40 klanten in de Benelux en Frankrijk met de implementatie van Robotic Process Automation (RPA). RPA technologie is al enkele jaren het snelst groeiende segment ter wereld in bedrijfssoftware. Met RPA kan je digitale werknemers of software robots creëren, die in staat zijn om repetitieve handelingen in diverse software applicaties automatisch uit te voeren.

Captains of Finance is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven binnen hun Accounting, Controlling, Analyse en Treasury afdelingen. Dit kan zowel voor tijdelijke ondersteuning met eigen medewerkers als voor vaste aanwerving.

Voortrekkersrol

Het financiële departement neemt bij RPA-projecten vaak de voortrekkersrol. Financiële processen lenen zich goed tot robotisering, met typische toepassingen als de verwerking van leveranciersfacturen, het updaten van master data en het uitvoeren van allerlei boekhoudkundige taken. Met RPA-technologie schiet de productiviteit van een financieel departement dan ook omhoog.

Toch kan RPA niet zomaar op alle processen toegepast worden. Alleen gestandaardiseerde, geoptimaliseerde en goed beschreven processen lenen zich tot automatisering. Hier zit vaak de bottleneck voor een snelle uitrol van RPA. Tijdens een RPA implementatie dienen bedrijven vaak een inhaalslag te maken om hun processen te documenteren en op punt te stellen. Hier bieden robonext en Captains of Finance een antwoord op, door een flexibel en gecombineerd aanbod van services i.v.m. proces analyse, optimalisatie, planning en implementatie services.

Richtlijn

Joris Van Ostaeyen, Chief Strategy Officer bij robonext: “We kijken ernaar uit om de waarde van RPA voor financiële departementen verder te realiseren door ons partnership met Captains of Finance. Dankzij hun diepgaande kennis van financiële bedrijfsprocessen en onze specialisatie in RPA bieden we een totaaloplossing, die de belangrijke richtlijn “eerst optimaliseren en dan pas automatiseren” in de praktijk brengt.”

Luc Spooren, Partner bij Captains of Finance: “De tandem robonext – Captains of Finance stelt zowel grotere als kleinere bedrijven in de mogelijkheid, om hun processen naar een volgend niveau te brengen. We kijken er naar uit om onze klanten te mogen begeleiden naar deze nieuwe standaard in operationele finance.“

Zie ook

Case: RPA for finance at hospital AZ Groeninge

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant