Home Bots & Business Enterprise AI aangeboden als managed service

Enterprise AI aangeboden als managed service

door Pieter Werner

Dataiku heeft met Dataiku Online een dienst geïntroduceerd waarmee AI- en machine learning-software beschikbaar komt als online dienst voor kleinere organisaties. Dataiku Online wordt volledig beheerd door Dataiku, waardoor bedrijven van elke omvang toegang moeten krijgen tot het van oorsprong grootzakelijke dataplatform, zonder zelf middelen te installeren en de toepassing te beheren.

Dataiku Online biedt een platform om collaboratieve analytische projecten op te zetten met centraal aangestuurde datavoorbereiding, datavisualisatie, reporting, AutoML en toepassing. Het online aanbod is gelijk aan de mogelijkheden van Dataiku’s on-premise product, met een paar aanpassingen in de configuratie en het ontwerp om te voldoen aan het beheerde gebruik.

Samenwerking

De flexibele interface maakt samenwerking mogelijk tussen zakelijke gebruikers en data-teamleden. Met Dataiku Online kan elk van deze gebruikersgroepen binnen enkele minuten hun ‘data journey’ beginnen, eenvoudig verbinding maken met de nodige gegevensbronnen en binnen enkele dagen beginnen met het implementeren van hun projecten.

Enterprise organisaties kunnen investeren in het uitbreiden van hun gegevensopslag en gegevensbeheer, maar dat investeringsniveau is onbereikbaar voor kleinere bedrijven. Deze bedrijven hebben echter wel analytics en AI nodig om waarde te creëren voor hun organisatie. Met Dataiku Online kunnen kleinere organisaties gebruik maken van moderne, cloud stack en data storage tools van Snowflake, Google BigQuery, Amazon Redshift en meer.

Misschien vind je deze berichten ook interessant