Home Bots & Business ANYbotics en maxon gaan samenwerken aan vierbenige robot

ANYbotics en maxon gaan samenwerken aan vierbenige robot

door Pieter Werner

Vierbenige robots zijn populair. ANYbotics, leverancier van autonome mobiele robotica voor industriële toepassingen, gaat op deze markt samenwerken met aandrijfspecialist maxon. ANYbotics levert robotica en aandrijfkennis aan maxon, die in de toekomst de aandrijfsystemen voor de autonome inspectierobot ANYmal zal leveren.

ANYbotics en maxon versterken met deze samenwerking Zwitserland als locatie voor robotica. Een van de beslissingen van de twee partners is dat maxon de toekomstige ontwikkeling en productie van de actuatoren voor ANYmal zal verzorgen. ANYmal is een autonome vierpotige robot die in staat is industriële systemen te inspecteren en te monitoren en ook in de toekomst gevaarlijke onderhoudstaken op zich zal nemen. De robot kan moeilijke infrastructuren aan, zoals trappen en hellingen, en wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan industrieën.

Robotaandrijving

ANYbotics heeft onlangs de Swiss Economic Award 2020 gewonnen en is verkozen tot beste jonge onderneming in Zwitserland in de categorie Hightech / Biotech. Het bedrijf biedt waardevolle ervaring in robotica – een markt die ook voor maxon een groot potentieel biedt. Eugen Elmiger, CEO maxon Group, zegt: “Door samen te werken met ANYbotics, brengen we knowhow uit verschillende werelden samen. De creativiteit en het hoge reactievermogen van een startup worden gecombineerd met de wereldwijde en stabiele industriële omgeving van de maxon Group. Samen zullen we een energiezuinige en intelligente robotaandrijving creëren, zoals nog nooit eerder vertoond. ”

Massaproductie

De maxon Group draagt ​​60 jaar ervaring in aandrijftechnologie bij aan het partnerschap, evenals een wereldwijde productie-infrastructuur en gevalideerde processen, en zal de industrialisatie en commercialisering van ANYmal helpen bevorderen – met concurrerende, krachtige aandrijfsystemen, waarvan er twaalf worden in elke robot gebruikt. “Met maxon hebben we de ideale partner gevonden om voor onze aandrijftechniek te zorgen bij de overgang van kleine series naar massaproductie. Met de expertise en infrastructuur van maxon zullen we in staat zijn om een ​​kernelement van onze robots verder te optimaliseren en toegang te krijgen tot de modernste productiemethoden ”, zegt Péter Fankhauser, CEO van ANYbotics.

Laboratorium

Om de samenwerking verder te versterken, komen de twee bedrijven ook geografisch dichterbij: maxon, met hoofdkantoor in het kanton Obwalden, opent een laboratorium op de Zürich Campus in de wijk Oerlikon in Zürich, in de buurt van ANYbotics. Hier zullen de ingenieurs en technici nauw samenwerken aan hun projecten.

Beeld: Eugen Elmiger, CEO maxon Group (l) en Péter Fankhauser, CEO ANYbotics (r)

Misschien vind je deze berichten ook interessant