Home Bots & Business Werken op afstand op meerdere locaties met robot TX

Werken op afstand op meerdere locaties met robot TX

door Pieter Werner

Telexistence is begonnen met het in praktijk testen van zijn op afstand bestuurbare robot, Model-T, in een FamilyMart-winkel. Hierbij logt de piloot in op de robot met behulp van een VR-terminal om op afstand de Model-T te bedienen die is geïnstalleerd in een elders gevestigde winkel.

Met Model-T en AWP zeggen FamilyMart en TX een volledig nieuwe werkwijze in winkels te realiseren het vullen van de vakken op afstand te doen, wat volgens de makers veel arbeidsuren scheelt. Daardoor hebben winkels minder werknemers nodig, en kunnen ze overal werknemers aannemen, ongeacht de fysieke locatie van de winkel.

 

Flessen

 

Als eerste stap zal TX beginnen met het op afstand aanvullen van PET-plastic drankflessen vanuit de opslagruimte van de winkel, die een relatief groot deel van de werklast in de winkel uitmaakt. In de toekomst zullen FamiyMart en TX de items die door de robot worden verwerkt, blijven uitbreiden naar andere productcategorieën, zoals rijstballen, sandwiches en bentoboxen, Het doel is om de Model-T uiteindelijk in te zetten in 20 winkels.

Meerdere winkels tegelijk

Door deze robot zal het winkelpersoneel van FamilyMart in meerdere winkels tegelijk kunnen werken vanaf een afgelegen locatie. Dit moet helpen bij het oplossen van uitdagingen rond het tekort aan arbeidskrachten en het creëren van nieuwe banen. Het zal ook leiden tot het verminderen van mens-op-mens contact om de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant