Home Bots & Business Cobotmarkt groeit 40%

Cobotmarkt groeit 40%

door Marco van der Hoeven

De markt voor collaboratieve robots (cobots) zal wereldwijd naar verwachting jaarlijks 40% groeien tussen 2022 en 2030. Uit onderzoek door Verified Market Research blijkt dat de markt in 2021 op 1,6 miljard dollar werd gewaardeerd en tegen het einde van de onderzoeksperiode naar verwachting 16,8 miljard dollar zal bereiken.

De Collaborative Robot (Cobot)-markt zal een ongekende groei doormaken, aangewakkerd door een krachtige combinatie van technologische vooruitgang en een grotere adoptie in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met een focus op het verbeteren van de efficiëntie, veiligheid en industriële activiteiten zijn cobots onmisbaar geworden in verschillende industrieën.

Trends

De Collaborative Robot-markt wordt gedreven door de sterk groeiende vraag in het midden- en kleinbedrijf (MKB) en toegenomen investeringen in de automatisering van productieproces. Cobots, uitgerust met geavanceerde sensoren en software, zorgen voor een revolutie in de interactie tussen mens en robot. Ze vinden uitgebreide toepassingen in de assemblage van slimme componenten, de assemblage van elektronische producten en de verpakkingsindustrie, waardoor de marktuitbreiding verder wordt aangewakkerd. De markt is ook getuige van een stijgende vraag naar taken die een hoger laadvermogen vereisen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het groeitraject.

Marktvooruitzichten

Technologische vooruitgang heeft de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van cobots van de volgende generatie die in staat zijn hun omgeving waar te nemen, te bewegen en erop te reageren. Deze innovaties verbeteren de samenwerking tussen mens en robot en creëren nieuwe wegen voor marktuitbreiding. Uitdagingen zoals het garanderen van veilige industriële activiteiten en het overwinnen van beperkingen die verband houden met een snellere cyclustijd en herhaalbaarheid worden echter actief aangepakt.

Spelers

In deze dynamische markt zijn er belangrijke spelers zoals Universal Robots, Techman Robot, FANUC, KUKA, Doosan Robotics, AUBO Robotics, ABB, YASKAWA, Precise Automation, Rethink Robotics.

De Collaborative Robot (Cobot)-markt staat aan de vooravond van transformatieve groei, aangedreven door technologische vooruitgang, de toenemende vraag in het MKB en innovatieve strategieën die door belangrijke spelers worden toegepast. Terwijl cobots blijven evolueren en uitdagingen overwinnen, hervormen ze het industriële landschap en bieden ze veiligere, efficiëntere en kosteneffectievere oplossingen voor bedrijven in diverse sectoren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant