Home Bots & Business Dell Technologies breidt Generative AI-portfolio uit

Dell Technologies breidt Generative AI-portfolio uit

door Pieter Werner

Dell Technologies heeft aangekondigd zijn Dell Generative AI Solutions-portfolio uit te breiden. Het doel van deze uitbreiding is om bedrijven te ondersteunen in hun generatieve AI-traject. Jeff Boudreau, Chief AI Officer bij Dell Technologies, legt uit dat deze uitbreidingen bedoeld zijn om AI-workloads te ondersteunen in diverse omgevingen zoals publieke clouds, on-premises omgevingen en aan de edge.

Een van de aangekondigde oplossingen, het Dell Validated Design for Generative AI met NVIDIA Model Customization, biedt vooraf getrainde modellen. Hierdoor kunnen organisaties de modellen aanpassen en verfijnen op basis van gewenste resultaten en hun eigen gegevens, zonder vanaf het begin te hoeven beginnen. De Dell Validated Designs voor generatieve AI ondersteunen nu ook inferencing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Dell PowerEdge XE9680 en de Dell PowerEdge XE8640, uitgerust met NVIDIA Tensor Core GPU’s en NVIDIA AI Enterprise-software.

Sanjeev Arora, hoogleraar computerwetenschappen aan de universiteit van Princeton, geeft aan dat ze de Dell PowerEdge XE9680-servers met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s in gebruik hebben voor onderzoeksdoeleinden op diverse wetenschappelijke gebieden.

Verder introduceert Dell uitgebreide professionele GenAI-services. Dit omvat diensten voor datapreparatie, implementatie en educatie. Deze diensten zijn erop gericht bedrijven te helpen hun generatieve AI-capaciteiten te verbeteren.

Bob O’Donnell, president van TECHnalysis Research, benadrukt het belang van bedrijven die hun eigen data willen gebruiken en aanpassen, maar ook hulp nodig hebben bij de voorbereiding van hun data.

Tot slot hebben Dell en Starburst aangekondigd hun samenwerking te versterken. Dit partnerschap zal resulteren in een open, moderne data lakehouse-oplossing die de analysesoftware van Starburst integreert met het PowerEdge-compute platform van Dell. Deze geïntegreerde oplossing is bedoeld om klanten te helpen waardevolle inzichten uit data te halen, ongeacht waar deze zich bevindt. Justin Borgman, CEO van Starburst, legt uit dat het doel van deze samenwerking is om klanten een open, multicloud data lakehouse-oplossing te bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant