Home Bots & Business Exotec verwacht personeelsgroei van 80 procent

Exotec verwacht personeelsgroei van 80 procent

door Marco van der Hoeven

Exotec, leverancier van magazijnrobots, heeft bekend gemaakt dat nu op meer dan honderd locaties Skypod-robotsystemen zijn geïnstalleerd. Het bedrijf verwacht in 2024 een personeelsuitbreiding van tachtig procent op jaarbasis om de recordgroei in Azië, Europa en Noord-Amerika te ondersteunen.

In West-Europa realiseerde Exotec groei met nieuwe klanten en uitbreidingen naar nieuwe landen. In juni ging Exotec een samenwerking aan met CEVA Logistics om 57 robots te leveren aan twee vestigingen in Nederland, en in juli met Lyreco, een wereldwijde distributeur van kantoorbenodigdheden, om robots te leveren aan het distributiecentrum in Frankrijk.

In juni 2022 versterkte Exotec zijn aanwezigheid op de Britse markt door een belangrijke samenwerking aan te gaan met Alliance Automotive Group (AAG), een Europese leider in de auto-onderdelenmarkt.

Centraal-Europa

Exotec zet zijn groei ook door in Centraal-Europa. Het bedrijf kondigde onlangs een samenwerking aan met de Poolse integrator A1 Sorter, wat al resulteerde in een gezamenlijk project met ILS, een Poolse logistieke dienstverlener voor de auto-industrie. A1 Sorter en Exotec gaan een ILS fulfilment center in het hoofdkantoor van het bedrijf uitrusten met het gekende Skypod Systeem.

Noord-Amerika

Exotec, oorspronkelijk opgericht in Frankrijk, betrad de Noord-Amerikaanse markt in 2020. In minder dan drie jaar tijd heeft Exotec zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor gevestigd in Atlanta. Het team telt nu meer dan zeventig medewerkers, maar Exotec blijft mensen aanwerven om de sterke vraag van klanten in de regio te ondersteunen. Momenteel telt Exotec meer dan twintig installaties in de VS en Canada voor toonaangevende merken als GAP, Ariat en Decathlon. Naar verwachting zal de Noord-Amerikaanse markt tegen 2025 een derde van Exotecs wereldwijde activiteiten vertegenwoordigen.

Azië

Azië – een van ’s werelds snelst groeiende markten – vormt ook voor Exotec een belangrijk aandachtspunt bij zijn wereldwijde expansie. In augustus 2023 kondigde het bedrijf zijn intrede in de Koreaanse regio aan via een partnerschap met POSCO DX Co. Ltd., een ingenieurs- en IT-dienstverlener. Zuid-Korea is na Japan het tweede Aziatische land dat de oplossingen van Exotec verwelkomt en vormt een strategische markt voor het bedrijf.

In Japan zette Exotec zijn recordgroei voort door Skypod-robotsystemen te leveren aan de geïntegreerde logistieke dienstverlener Alps Logistics en de fulfillmentdienstverlener acca international.

Misschien vind je deze berichten ook interessant