Home Bots in Society Gemeente Rotterdam zet virtuele assistenten in

Gemeente Rotterdam zet virtuele assistenten in

door Marco van der Hoeven

“We hebben het niet over robots, maar virtuele assistenten”,  zegt Martijn Groenewegen van de Gemeente Rotterdam in deze reportage over de inzet van RPA in de Maasstad. Rotterdam is een van de voorlopers in het gebruik van RPA bij de overheid. De virtuele assistenten bij de afdeling Werk & Inkomen nemen medewerkers saaie, repeterende en foutgevoelige werkzaamheden uit handen, in een project met RPA van UiPath. Groenewegen is binnenkort een van de sprekers bij het congres Robotisering in de Overheid.

Inhoudelijk

Groenewegen: “Het oorspronkelijke proces duurde ontzettend lang omdat er veel handwerk in zat, met name op het gebied van data entry. Dat heeft RPA overgenomen, met een veel kortere doorlooptijd, zodat de medewerkers inhoudelijke zaken kunnen doen als bezwaren beoordelen.”

Voordelen

De voordelen waren direct duidelijk: “We zagen snel verbetering van het proces. Daar waren de medewerkers positief over verrast. De virtuele assistent heeft de doorlooptijd verkort van drie kwartier naar tien minuten. De productiviteit neemt toe, en het haalt saai werk weg. Dit verlaagt de werkdruk en vermindert fouten.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant