Home People in Robotics Frederik Maris Vice President EMEA bij DataRobot

Frederik Maris Vice President EMEA bij DataRobot

door Pieter Werner

DataRobot heeft Frederik Maris benoemd tot Vice President EMEA De afgelopen vijf jaar werkte Frederik Maris bij het in data gespecialiseerde softwarebedrijf Splunk. Daarvoor vervulde hij vergelijkbare Europese functies bij softwarebedrijven als Veritas, Symantec en BMC.

Eerder opende DataRobot een kantoor in Amsterdam om de Nederlandse markt te gaan bedienen. Het platform is volgens de leverancier bedoeld om met automatisering voor het bouwen, implementeren en beheren van machine learning-modellen, data science breder toegankelijk maken. In Nederland gaan de Gemeente Den Haag en de Nierstichting als eerste het platform gebruiken.

Expansie

De introductie in Nederland is onderdeel van een snelle expansie van DataRobot. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2012 en is sindsdien exponentieel gegroeid. DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Sinds de start is er meer dan $750 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op $2,8 miljard en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform. Naast het openen van een kantoor in Nederland is DataRobot onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan.

AI

“Het is geweldig om bij een jong en snelgroeiend bedrijf als DataRobot te kunnen werken aan Europese groei”, zegt Frederik Maris. “We hebben een geweldig platform waarmee onze klanten AI tot leven kunnen brengen in hun bedrijf om zowel omzet als rendement en efficiency te kunnen verhogen. De toegankelijkheid van het platform, de schaalbaarheid en de snelle inzetbaarheid zorgen voor een sterke groei, zeker ook in Europa. We nemen momenteel ook veel mensen in EMEA aan in zowel commerciële als technische functies.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant