Home Bots & Business Elon Musk presenteert Tesla Bot

Elon Musk presenteert Tesla Bot

door Marco van der Hoeven

Tijdens de Tesla AI Day heeft Elon Musk een humanoïde robot gepresenteerd die gebruik maakt van  het neurale netwerk van Tesla. De robot, ongeveer een meter tachtig hoog met een gewicht van zestig kilo, moet onder meer repetitief werk van mensen overnemen.

“We zijn al eigenlijk al het grootste roboticabedrijf”, zei Elon Musk tijdens de presentatie, “want onze auto’s zijn eigenlijk robots op wielen, met neurale netwerken, die de wereld herkennen, begrijpen hoe ze naar de wereld moeten navigeren. Het is logisch om dat in een humanoïde vorm te brengen. We zijn ook goed in sensoren en batterijen, dus we denken dat we waarschijnlijk volgend jaar een prototype zullen hebben dat er zo uitziet. En het is natuurlijk bedoeld om vriendelijk te zijn en gevaarlijke, repetitieve en saaie taken te elimineren.”

En over de overeenkomst tussen auto’s en robots voegde hij eraan toe:  “We bouwen in feite een synthetisch dier van de grond af. Dus de auto kan worden gezien als een dier, hij beweegt, voelt de omgeving aan en handelt autonoom en intelligent.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant