Home Bots & Business DataRobot opent vestiging in Nederland

DataRobot opent vestiging in Nederland

door Pieter Werner

DataRobot, maker van een enterprise AI-platform, heeft een kantoor geopend in Amsterdam om de Nederlandse markt te gaan bedienen. Het platform is volgens de leverancier bedoeld om met automatisering voor het bouwen, implementeren en beheren van machine learning-modellen, data science breder toegankelijk maken. In Nederland gaan de Gemeente Den Haag en de Nierstichting als eerste het platform gebruiken.

De introductie in Nederland is onderdeel van een snelle expansie van DataRobot. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2012 en is sindsdien exponentieel gegroeid. DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Sinds de start is er meer dan $750 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op $2,8 miljard en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform. Naast het openen van een kantoor in Nederland is DataRobot onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan.

Handmatig programmeren

“Voorheen vergde machine learning veel tijd en vereiste het veel handmatig programmeren. Daardoor konden organisaties slechts ten dele van de technologie profiteren”, vertelt Joep Gerrits, Regional Sales Manager bij DataRobot. “Er is een tekort aan data scientists, en zonder hen zijn bedrijven beperkt in het aantal modellen dat ze kunnen ontwikkelen en testen. Bovendien is het naar productie brengen van de modellen vaak een issue, omdat de data scientists en degenen die de modellen moeten toepassen niet dezelfde expertise hebben. Dit betekent in veel gevallen dat modellen soms al zijn verouderd tegen de tijd dat ze ingezet zouden moeten worden.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant