Home Bots & Business Forrester: Inzet RPA groeit snel, digitale vaardigheden blijven achter

Forrester: Inzet RPA groeit snel, digitale vaardigheden blijven achter

door Pieter Werner

Automatisering veel vragen op over het effect dat het kan hebben op banen, vaardigheden, lonen en de aard van het werk zelf.  Forrester schreef hierover in opdracht van uiPath The Future Of Work Is Still Being Written: A Regional Spotlight. Hieruit komen een aantal trends naar voren, zoals een toenemende inzet van Robotic Proces Automation (RPA). Tegelijkertijd constateren de analisten dat de digitale vaardigheden van medewerkers achterblijven.

Investeringen

Een van de belangrijkste conclusies van het Forrester-onderzoek is dat  de investeringen in automatisering met RPA zullen blijven stijgen. Terwijl de investeringen toenemen in alle onderzochte landen, verschillen de kensen voor RPA wel per land enigszins, van softwaretesttaken tot het inzetten van chatbots en tekstanalyses en natuurlijke taalverwerking.

Vaardigheden

De onderzoekers maken zich wel zorgen over het tekort aan digitale vaardigheden in alle regio’s. Parallel aan de groei van automatisering  groeit ook de bezorgdheid over verouderde of ontbrekende digitale vaardigheden. Over de hele wereld zal het overbruggen van die kloof nodig zijn om werknemers te helpen hun angst rond automatisering te overwinnen, bij te scholen en automatisering te accepteren als productiviteitsverhogend instrument.

Bezorgdheid

Aandacht schenken aan de bezorgdheid van werknemers helpt veranderingen te beheersen. Meten van angst rond automatisering wordt door de ondervraagde organisaties gezien als een positieve tool om data-gedreven beslissingen te nemen – vooral bij het verfijnen van veranderingsbeheerprocessen met betrekking tot automatisering.

Scholing

Scholing op de werkplek zal de carrièremogelijkheden vergroten, maar bedrijven hebben partners nodig. Bedrijven zullen veel interne en externe trainingsactiviteiten introduceren om digitale vaardigheden  van hun medewerkers te vergroten. Voorkeuren voor trainingsactiviteiten verschillen per land en omvatten interne begeleiding, werkplekcertificeringen en meer.

Download hier het volledige onderzoek

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant