Home Bots & Business GreyOrange breidt roboticadiensten uit

GreyOrange breidt roboticadiensten uit

door Pieter Werner

GreyOrange, een softwareleverancier die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om fulfilmentoperaties te optimaliseren, kondigt vandaag de uitbreiding aan van zijn GreyMatter-besturingssysteem en het aantal Ranger MoveSmart-robots in het e-fulfilmentcentrum van Active Ants in Willebroek, België.

GreyOrange’s solution voor modern fulfilment heeft al gezorgd voor een efficiëntieslag in het Active Ants fulfilment center in Nederland. Sindsdien heeft GreyOrange zijn aanbod uitgebreid naar de Belgische markt ter voorbereiding op de grote bestelpieken in webshops tijdens BlackFriday en in december. De uitbreiding is de start van het traject om de efficiëntie in de verschillende warehouses van Active Ants in Europa te verbeteren.

Active Ants verzorgt warehousingdiensten voor e-Commerce-bedrijven door heel Europa en verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid van e-fulfilment. Het bedrijf doet dit door middel van innovatie, automatisering en de inzet van robots. Active Ants bewaart, verpakt en distribueert goederen voor meer dan 5 miljoen jaarlijkse bestellingen van meer dan 250 retailers.

Ranger MoveSmart-robots

Het GreyMatter-besturingssysteem en de Ranger MoveSmart-robots draaien gedurende het hele fulfilmenttraject; van het vouwen van de dozen en productverpakking tot het sorteren van de goederen voor de eindbestemming. Dat verkort de levertijd voor eindklanten en verlaagt de kosten. Als softwareoplossing kunnen de robots worden aangepast en opgeschaald naar de toekomstige behoeften van Active Ants, zodat het bedrijf nauwkeurige en efficiënte e-fulfilmentdiensten aan klanten kan blijven aanbieden.

Jan Heijblom, Sales Manager bij GreyOrange zegt: “Eindklanten eisen meer van hun e-Commerce winkels. Uit ons onderzoek blijkt dat bijna de helft van de consumenten verwacht dat hun online bestellingen binnen 2 dagen geleverd worden. Webwinkels en retailorganisaties kunnen het zich niet veroorloven om achter te lopen met levertijden. Als bestellingen te laat zijn, stappen klanten al snel over naar een andere webwinkel.”

Multifunctionele robots

“De multifunctionele robots van GreyOrange stellen Active Ants in staat om snellere en nauwkeurigere e-fulfilmentdiensten te leveren aan klanten en hun processen aan te passen naarmate de marktdynamiek verandert en de vraag van consumenten toeneemt”, voegt Heijblom toe.

Jean Lahaye, oprichter van Active Ants, stelt: “We hebben een enorm succes geboekt in ons warehouse in Nederland en we willen dat succes uitbreiden en herhalen op de Belgische markt en daarbuiten. Dankzij het GreyMatter-besturingssysteem en de serie Ranger-robots zijn wij niet gebonden aan de huidige marktomstandigheden, maar kunnen wij onze solutions altijd opschalen en aanpassen aan de behoeften van onze klanten. Zo zijn wij altijd voorbereid op de toekomst van de detailhandel.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant