Home Bots & Business Afstand houden met robot Chuck 

Afstand houden met robot Chuck 

door Pieter Werner

Door de sterke toename van internetaankopen tijdens de lockdown hebben de bedrijven die hiervoor de logistiek invullen volop werk. Maar ook in de magazijnen en distributiecentra moeten medewerkers afstand houden vanwege de anti-virusmaatregelen. Fabrikant 6 River Systems zet daarvoor robot Chuck in.

6 River Systems heeft in het kader van de coronamaatregelen een aantal aanbevelingen voor zijn klanten gedaan om de gebruikers van hun robots tijdens het pickproces in dark stores, magazijnen en uitvoeringscentra beter te beschermen. (dark stores zijn winkels of distributiecentra die uitsluitend worden gebruikt voor het online afhandelen van bestellingen). Het gaat om operationele aanpassingen en  verbeteringen aan de hardware en software voor de collaboratieve robot Chuck.

Waardevolle activa

Jerome Dubois, co-CEO en mede-oprichter van 6 River Systems. “Deze bijgewerkte mogelijkheden bouwen voort op de best practices en veiligheidsprotocollen die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, waardoor operators het meeste uit hun uitvoeringsoplossing kunnen blijven halen en tegelijkertijd de meest waardevolle activa binnen hun bedrijf beschermen: de mensen die ze in dienst hebben.”

Zonering en ordertoewijzing

6RS werkt samen met zijn klanten om sites te optimaliseren voor sociale afstandsmaatregelen. Zonder wijzigingen aan te brengen in het operationele ontwerp van een site maakt robot Chuck sociale afstand mogelijk door lange wandelingen tussen inductieve, actieve pick- en startgebieden te automatiseren, waardoor de drukte op de magazijnvloer wordt verminderd. Door het verkeer in het gangpad te beperken en statische zoneringsregels in te stellen blijven medewerkers binnen hun eigen zones terwijl Chuck zich wel van de ene naar de andere beweegt.

Low-touch collaboratieve robot

Aanbevelingen voor gezondheid en hygiëne verschillen van geval  tot geval. Chuck is ontworpen met grote, gemakkelijk te reinigen en robuuste actie- en pauzeknoppen en -verlichting, waardoor de interactie met touchscreens wordt verminderd. De touchscreens van Chuck zijn compatibel met stylussen en met een grote verscheidenheid aan handschoenen, die besmetting tussen medewerkers helpen voorkomen.

Om de hygiëne van medewerkers verder te stimuleren  werkt 6RS de software bij om medewerkers eraan te herinneren dat ze Chucks aanraakgebieden moeten wegvegen zodra ze met een nieuwe robot gaan werken. 6RS werkt aan het ontwikkelen van een accessoire voor alle klanten om Chuck uit te rusten met een houder voor handdesinfecterend middel, doekjes en handschoenen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant