Home Geen categorie Elon Musk haalt $6 miljard op voor AI-bedrijf

Elon Musk haalt $6 miljard op voor AI-bedrijf

door Pieter Werner

xAI heeft de afronding van zijn Series B financieringsronde aangekondigd, waarbij $6 miljard is opgehaald. Aan de financieringsronde namen onder andere Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity Management & Research Company en Kingdom Holding van Prins Alwaleed Bin Talal deel. Samen met eerdere investeringen wordt de waarde van het bedrijf nu al geschat op $24 miljard.

Sinds de oprichting in juli 2023 heeft xAI vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van zijn AI-modellen. Het bedrijf lanceerde Grok-1 in november 2023 op het X-platform en heeft sindsdien verbeterde versies geïntroduceerd, zoals Grok-1.5 met lange contextcapaciteit en Grok-1.5V met beeldbegrip. De open-source release van Grok-1 heeft vooruitgang in verschillende toepassingen en optimalisaties mogelijk gemaakt.

De nieuw opgehaalde fondsen zullen worden gebruikt voor het op de markt brengen van de eerste producten van xAI, de opbouw van geavanceerde infrastructuur en het versnellen van onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant