Home Bots & Business Virtuele assistent Robohop maakt groei mogelijk

Virtuele assistent Robohop maakt groei mogelijk

door Marco van der Hoeven

Robohop, heet de virtuele assistent van Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. Deze robot helpt de medewerkers van de financiële administratie met het verwerken van de honderden facturen die iedere week binnenkomen. RPA speelt een strategische rol, omdat het groei mogelijk maakt zonder dat de administratieve kosten uit de hand lopen.

Het Brabantse Hoppenbrouwers Techniek is een ambitieus bedrijf dat in vijf jaar tijd wil groeien naar 2.500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland, met een financiële groei van ongeveer 25% per jaar naar 500 miljoen euro. In 2019 heeft het bedrijf al een flinke stap gezet met een omzetstijging van 20% met elf vestigingen, ruim 1.200 medewerkers, meer dan 5.000 zakelijke klanten en een omzet van ruim 182 miljoen euro. Daar speelt RPA een belangrijke rol in. “We willen met RPA kunnen groeien zonder dat de overheadkosten meegroeien”, zegt Financieel Directeur Marcel de Boer in deze reportage.

De juiste processen

Partner Tacstone heeft de RPA-software van UiPath geïmplementeerd volgens het principe ‘inventariseren, kwalificeren en selecteren’, want, zo zegt RPA UiPath Business Analyst Ebert Knol:  “De meest cruciale stap in RPA is de selectie van de juiste processen”. Projectcoördinator Jasper Reintjes: “Wij zien de robot als hulpmiddel om de medewerkers te ondersteunen om de saaie, repeterende werkzaamheden weg te nemen”.

Virtuele collega

Daarom heeft de robot ook een naam gekregen, Robohop, zodat de mensen hem ook echt gaan zien als collega. Met succes, want de gebruikers zijn enthousiast. Eén van die gebruikers is bedrijfsadministrateur Joël Vosman: “Hij ontlast onze werkzaamheden, waardoor er voor ons meer ruimte vrij komt voor het verbeteren van het inkoopproces.”

Koninklijk

Het familiebedrijf begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een moderne technisch dienstverlener met het predicaat ‘Koninklijk’. De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Technisch dienstverleners dragen steeds vaker bij aan de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken. Door te groeien levert Hoppenbrouwers een belangrijke bijdrage aan technologische ontwikkelingen. Zoals het CO2- neutraal maken van de industrie en de gebouwde omgeving, technieken die het voor ouderen mogelijk maakt om langer zelfstandig thuis te wonen en het ontwikkelen van ‘smart buildings’.

Misschien vind je deze berichten ook interessant