Home Bots & Brains UCB en Microsoft gaan geneesmiddelen ontwikkelen met AI

UCB en Microsoft gaan geneesmiddelen ontwikkelen met AI

door Marco van der Hoeven

UCB en Microsoft hebben een strategische samenwerking aangekondigd om de rekenkracht, cloud en kunstmatige intelligentie (AI) van Microsoft te combineren met de ontwikkeling van geneesmiddelen door UCB. Omdat verschillende voor het ontwikkelen van geneesmiddelen de analyse van grote datasets en veel ongestructureerde informatie nodig is, kan het platform van Microsoft de wetenschappers van UCB, inclusief datawetenschappers, ondersteunen om nieuwe geneesmiddelen op een efficiëntere manier te ontdekken.

Microsoft zal AI-technologie leveren aan de wetenschappers en dataspecialisten van UCB, om hen nieuwe correlaties en patronen te laten ontdekken die nodig zijn voor het vinden van nieuwe en gepersonaliseerde geneesmiddelen. De samenwerking bouwt voort op het werk dat UCB en Microsoft al zijn begonnen rond COVID-19.

Algoritmen

De combinatie van wetenschap, rekenkracht en AI-algoritmen heeft tot doel de iteratiecycli aanzienlijk te versnellen. Deze zijn nodig om een ​​enorme chemische ruimte te verkennen en om veel hypothesen te testen en effectievere moleculen te identificeren. De samenwerking is bedoeld om dit model uit te breiden en andere gebieden te identificeren waar computerkracht, AI en wetenschap de ontwikkeling van behandelingen voor mensen met ernstige ziekten in de immunologie en neurologie kunnen versnellen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant