Home Bots & Business Strategische samenwerking UiPath en eSentire voor automatiseren security

Strategische samenwerking UiPath en eSentire voor automatiseren security

door Pieter Werner

RPA-leverancier UiPath en eSentire, leverancier van Managed Detection and Response (MDR), hebben vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd om end-to-end automatisering van beveiligingsdiensten te bieden. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van lerende AI.

Door de software van UiPath te combineren met het MDR-aanbod van eSentire kunnen cyberdreigingen sneller worden aangepakt. Naarmate de complexiteit en schaal van cyberaanvallen toenemen kan menselijke interventie dit niet langer bijhouden. Daar is vergaande automatisering voor nodig.

AI

De MDR-service van eSentire wordt geleverd via Atlas, een gepatenteerd XDR-platform (Extended Detection and Response) dat speciaal is gebouwd op cloud-native architectuur, dat end-to-end proactieve beveiliging mogelijk maakt. Door gebruik te maken van gepatenteerde AI-technologieën leert Atlas van SOC-onderzoeken en reacties in het wereldwijde klantenbestand van eSentire, waardoor de bescherming snel wordt uitgebreid naar elke klant. Dit vermogen om snel te leren en te werken op cloudschaal, gecombineerd met deskundig menselijk handelen, stopt aanvallen en vermindert het klantrisico.

Cloud Automation Security Assistant

Native integratie van UiPath-robots met het Atlas-platform in de nieuwe Cloud Automation Security Assistant zorgt voor automatisering van het maken, configureren en bijwerken van beveiligingsbeleid voor Microsoft-services. Dit maakt het traditioneel repetitieve en foutgevoelige handmatige werk overbodig.

Gartner

Volgens De Market Guide for Managed Detection and Response Services 2020 van Gartner verwacht Gartner dat “in 2025 50 procent van de organisaties MDR-services zal gebruiken voor het monitoren, detecteren en reageren van bedreigingen die mogelijkheden bieden om bedreigingen in te dammen.”.

Gemoedsrust

Kerry Bailey, Chief Executive Officer, eSentire, zegt hierover: “De behoefte aan intelligent begrip van en actie voor grootschalige beveiligingsgegevens wordt een integraal onderdeel van de roadmap van elke organisatie op het gebied van cyberbeveiliging. Het combineren van de intelligentie van ons Atlas XDR-platform met UiPath RPA-mogelijkheden voor Microsoft Security is nog maar het begin van wat we onze klanten kunnen leveren met UiPath. Onze klanten vertrouwen op ons voor toonaangevende MDR-oplossingen die de hoogste beveiligingsefficiëntie bieden en hun gemoedsrust is onze topprioriteit. Door ons partnerschap met UiPath leveren we toonaangevende technologieën om dag in dag uit, 24 uur per dag, bedreigingen te stoppen.”

False positives

Param Kahlon, Chief Product Officer van UiPath: Zonder automatisering hebben beveiligingsteams te maken met een toenemend aantal beveiligingswaarschuwingen en potentiële incidenten die vele uren van hun kostbare tijd vergen om op te lossen. En omdat er te veel false positives zijn, wordt die tijd tevergeefs besteed. Door ons toonaangevende platform te combineren met het belangrijkste cloud-native MDR-beveiligingsplatform in de branche, kunnen bedrijven nu volledig automatisering en productiviteit van werknemers volledig ontgrendelen, terwijl ze gedrag beter voorspellen en beveiligingsmaatregelen sneller en effectiever uitvoeren.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant