Home Bots & Business Snelle groei RPA in de financiële sector

Snelle groei RPA in de financiële sector

door Marco van der Hoeven

Eén robot kan tot dertig keer het werk van een menselijke FTE uitvoeren, is een van de conclusies die Gartner trekt over Robotic Process Automation (RPA) in een reeks rapporten rond het thema Finance Robotics: Automation in Finance. Robotics in de financiële sector maakt een razendsnelle ontwikkeling door, van het automatiseren van eenvoudige taken tot volledige procesautomatisering die leidt tot accurate financiële analyses en voorspellingen.

Ongeveer tachtig procent van de finance-leiders heeft volgens Gartner al RPA geïmplementeerd, of is van plan dat te gaan doen. In het whitepaper Revolutionizing via Robotics: Hear from a Peer, noemt Gartner een aantal overwegingen bij het gebruik van RPA, waaronder:

■ RPA is niet een bepaald product of hulpmiddel. Er zijn meerdere RPA-oplossingen in de markt, en elk is ontworpen om op verschillende manieren te presteren:

■ RPA draait afzonderlijk van applicaties en onderliggende systemen. E ris menselijke arbeid nodig voor kwaliteitscontrole en onderhoud;

■ RPA is sneller, goedkoper en gemakkelijker te programmeren. RPA vereist niet hetzelfde niveau van IT-betrokkenheid als traditionele automatisering;

■ RPA is schaalbaar. Het aantal menselijke activiteiten of processen om RPA bij te gebruiken is onbeperkt;

■ RPA vervangt niet noodzakelijke outsourcing.

De rapporten en whitepapers vindt u hier

Misschien vind je deze berichten ook interessant