Home Bots & Business Nieuwe telepresence-robot van GoBe Robots

Nieuwe telepresence-robot van GoBe Robots

door Pieter Werner

GoBe Robots, een dochteronderneming van Blue Ocean Robotics, heeft een nieuwe generatie telepresence-robots uitgebracht. Volgens de fabrikant is er grote vraag naar dergelijke robots vanwege de COVID-19-pandemie.

De nieuwe telepresence-robot van GoBe Robots is een op afstand bestuurbare mobiele robot die communicatie mogelijk maakt via een 21,5-inch scherm dat het gezicht van de gebruiker op natuurlijke grootte reproduceert. Een 4K-camera met zoomfunctie en een groothoekcamera aan de voorkant geven de ‘robotpiloot’ een duidelijk overzicht van de locatie waar de GoBe-robot beweegt.

Vakbeurzen

De nieuwe generatie GoBe-robots heeft een open systeem dat nog meer toepassingen mogelijk maakt. Organisatoren van vakbeurzen bijvoorbeeld kunnen bezoekers op zo afstand de mogelijkheid bieden om zichzelf rechtstreeks in de telepresence-robot te boeken en stands en evenementen te ervaren terwijl ze in gesprek zijn met exposanten.

Interactie

Gebruikers bedienen de nieuwe telepresence-robot op afstand en krijgen een duidelijk gevoel van waar de robot is door de live videostreams van de locatie. Dit maakt samenwerking en interactie tussen mensen mogelijk, ongeacht hoe ver ze van elkaar verwijderd zijn. Terwijl de Covid-19-pandemie zich verspreidt, komen GoBe-robots ook snel in opkomst als een effectief hulpmiddel om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gesloten grenzen te overwinnen en reisbudgetten, werktijden en transporttijd te verminderen.

Ervaring

“Tijdens de wereldwijde virusepidemie hebben we een aanzienlijke groei van de bestellingen gezien”, zegt Peter Juhl Voldsgaard, CEO van GoBe Robots. “Telepresence-robots zijn nu een standaardtechnologie geworden die iedereen kan begrijpen. We brengen die ervaring nu naar een hoger niveau. ”

Kosten

GoBe Robots heeft al meer dan 150.000 bestaande gebruikers van zijn telepresence-robots, wat volgens de fabrikant fors bijdraag aan het reduceren van CO2. “We hebben klanten die 90 procent van hun kosten voor beveiligingsinspectie hebben verlaagd omdat ze 30 telepresence-robots in hun fabrieken over de hele wereld hebben geplaatst”, zegt Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics. “Een bedrijf in Europa met 20 werknemers die vier keer per jaar naar Azië reizen, bespaart 500.000 kilo CO2 door de vliegreizen te vervangen door de telepresence-robot.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant