Home Bots & Business IBM koopt RPA-aanbieder WDG Automation

IBM koopt RPA-aanbieder WDG Automation

door Marco van der Hoeven

IBM heeft aangekondigd dat het de Braziliaanse softwareleverancier van Robotic Process Automation (RPA) WDG Soluções Em Sistemas E Automação De Processos LTDA, kortweg WDG Automation, overneemt. De software zal als eerste worden gebruikt in het IBM Cloud Pak-portfolio op basis van Red Hat OpenShift. Eerder al kocht Microsoft RPA leverancier Softomotive.

De acquisitie zal vooral effect hebben op het IBM Cloud Pak-portfolio op basis van het eerder gekochte Red Hat OpenShift. Als onderdeel van de overname zal IBM meer dan 600 vooraf gebouwde RPA-functies van WDG Automation integreren in Cloud Pak for Automation om bedrijven te helpen inzichten van AI om te zetten in geautomatiseerde acties.

Cloud

De IBM Cloud Pak for Automation is beschikbaar op elke openbare of privécloud of op locatie en biedt klanten één set AI-gebaseerde automatiseringssoftware en -services, waaronder gegevensregistratie, workfloworkestratie, beslissingsbeheer, monitoring en rapportage, waarmee bedrijven intelligent geautomatiseerde bedrijfsprocessen en IT-activiteiten kunnen ontwerpen, bouwen en uitvoeren. 

Workflows

Met WDG Automation verwacht IBM dat klanten sneller mogelijkheden voor automatisering herkennen, de inzet van bots versnellen en meer end-to-end workflows stroomlijnen. Tijdens factuurverwerking kunnen de click-mining-mogelijkheden van WDG Automation bijvoorbeeld helpen bij het prioriteren van RPA-implementaties met vooraf gebouwde scripts van WDG Automation, geïntegreerd met de Cloud Pak for Automation, en kunnen ze sneller en slimmer worden ingezet in combinatie met AI.

Brazilië

WDG Automation is een leverancier van RPA uit São José do Rio Preto, Brazilië. WDG Automation biedt RPA, Intelligent Automation (IA), Interactive Voice Response (IVR) en chatbots voornamelijk aan klanten in Latijns-Amerika. De WDG-automatiseringstechnologie is ontworpen voor zakelijke gebruikers om automatiseringen te maken met behulp van een desktoprecorder zonder dat er IT voor nodig is. Deze softwarerobots kunnen on-demand worden uitgevoerd door de eindgebruiker of door een geautomatiseerde planner.

Naar verwachting zal de acquisitie in Q3 worden afgerond.

Misschien vind je deze berichten ook interessant