Home Bots & Business 3M: UV-C-desinfectierobots veilig voor gebruik tegen coronavirus op N95-ademhalingsmaskers

3M: UV-C-desinfectierobots veilig voor gebruik tegen coronavirus op N95-ademhalingsmaskers

door Pieter Werner

De UVDI-360 Room Sanitizer van UltraViolet Devices (UVDI) is de eerste 254nm UV-C-desinfectierobot is die door leverancier van beschermingsmiddelen 3M wordt erkend als coronavirus-decontaminatiemethode die zijn ademhalingstoestellen niet zal beschadigen. Het technische bulletin van 3M noemt de UVDI-360 Room Sanitizer als veilig voor maximaal tien N95-gebruikscycli.

Om te worden opgenomen in het bulletin “3 Decontaminatiemethoden” van 3M, moet een product aan verschillende criteria voldoen: het virus inactiveren dat COVID-19 veroorzaakt, het filter of de pasvorm van het ademhalingsapparaat niet beïnvloeden of beschadigen, en veilig zijn voor de persoon die het gasmasker draagt. De aanbevelingen van het bulletin zijn in overeenstemming met de richtlijnen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) over decontaminatie en hergebruik van filtermaskers met gezichtsmasker.

Persistentie

“Gezien het aantoonbare persistentie van het coronavirus gedurende negen dagen op oppervlakken zijn verbeterde omgevingscontroles essentieel voor de veiligheid van patiënten en medisch personeel. Met onze vermelding op het technische bulletin van 3M en onafhankelijke laboratoriumtesten van derden, waaruit blijkt dat de UVDI-360 Room Sanitizer het menselijk coronavirus in slechts 5 minuten met 99,99% vermindert, is bewezen dat UVDI-360-robots deze dodelijke ziekteverwekker op kleine en grote oppervlakken effectief inactiveren, ”, Zegt dr. Ashish Mathur, vice-president voor innovatie en technologie, UVDI, Inc.

Efficiëntie

“We zijn zowel 3M als CDC dankbaar voor hun voortdurende leiderschap bij het vaststellen van duidelijke coronavirusstandaarden om medisch personeel en patiënten wereldwijd te beschermen”, voegde Peter Veloz, Chief Executive Officer, UVDI, Inc. toe. “UVDI-360 Room Sanitizers zijn ontworpen en gebouwd voor zowel geavanceerde efficiëntie als intuïtief gebruiksgemak. Het bestrijden van deze gevaarlijke ziekteverwekker is al uitdagend genoeg; helden in de gezondheidszorg aan de frontlinie verdienen de best mogelijke tools om dit te doen.”

UVDI, opgericht in 1949 door Louis Veloz, ontwerpt en maakt kiemdodende ultraviolette lichtoplossingen in Californië. De UVDI-360 Room Sanitizer wordt nu wereldwijd gebruikt in meer dan 25 landen in ziekenhuizen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant