Home Bots & Business Nieuwe funding voor robotmanagement-software

Nieuwe funding voor robotmanagement-software

door Pieter Werner

InOrbit, een leverancier van cloudgebaseerde robotbeheersoftware, heeft in een  nieuwe financieringsronde een bedrag van $ 2,6 miljoen gekregen. Onder andere Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley en Kärcher New Venture investeren in deze software. Met deze software-as-a-service kunnen bedrijven wereldwijd autonome robots ontwikkelen, inzetten en aansturen. Dit multi-cloudplatform biedt ook beveiligde real time analyse en gegevensverzameling, bewaking van robotprestaties, incidentbeheer en interventies op afstand.

InOrbit wil de financiering gaan gebruiken om zijn productteam uit te breiden en het platform meer bekendheid te geven. Naarmate robotica-implementaties opschalen naar honderden en duizenden robots neemt de complexiteit van het bedienen van die groeiende vloot van robots exponentieel toe, inclusief implementatie, missiedefinitie en dispatching, real time monitoring en respons op incidenten. Bedrijven in verschillende sectoren, waaronder detailhandel, logistiek en landbouw, maken al gebruik van het InOrbit-platform om de operationele monitoring van hun robotvloten op te schalen.

Yamaha

“We zien veel waarde in het robotica-platform dat InOrbit heeft ontwikkeld dat de prestaties verbetert en de functionaliteit van robotvloten uitbreidt, en de levering van kritieke producten en diensten in verschillende sectoren positief kan beïnvloeden”, aldus Anish Patel, partner en mobiliteit groepsleider voor Yamaha Motor Ventures en Laboratory Silicon Valley. Patel zei dat zijn groep zijn investeringen richt op innovatieve technologie en teams die werken aan het oplossen van wereldwijde problemen op het gebied van gezondheid, voedsel, mobiliteit, biowetenschappen en andere essentiële functies.

Kärcher

“Met de investering in InOrbit breiden we onze initiatieven op het gebied van robotica uit, een van de belangrijkste technologietrends in de schoonmaakindustrie”, aldus Hartmut Jenner, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Alfred Kärcher SE & Co. KG. “Om onze klanten een uitgebreide en schaalbare oplossing te bieden, zullen robotactiviteiten een essentieel onderdeel zijn. Kärcher zal profiteren van zowel het cloudgebaseerde robotbeheerplatform van InOrbit als de diepgaande technologische expertise van het team.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant