Home Bots & Business ServiceNow integreert generatieve AI in workflows

ServiceNow integreert generatieve AI in workflows

door Pieter Werner

ServiceNow heeft in de ‘Vancouver’ release van het Now Platform generatieve AI opgenomen om een reeks Now Assist-oplossingen mogelijk te maken, waaronder IT Service Management (ITSM), Customer Service Management (CSM), HR Service Delivery (HRSD) en Creator. De generatieve AI binnen Now Assist wordt ondersteund door een domeinspecifiek ServiceNow Large Language Model (LLM).

Deze AI-functionaliteiten zijn bedoeld om processen als het samenvatten van cases, incidenten en chatgesprekken en het faciliteren van virtuele agent- en zoekmogelijkheden te automatiseren. Volgens een prognose van Goldman Sachs kan de implementatie van generatieve AI een significante impact hebben op de wereldwijde economie, met een potentiële toevoeging van bijna 7 biljoen dollar aan het wereldwijde BBP in de komende tien jaar. In deze context streeft ServiceNow ernaar om met hun Now Platform bedrijven in verschillende sectoren te helpen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Ethiek en Verantwoordelijkheid

ServiceNow zegt dat alle nieuwe functionaliteiten voldoen aan de ethische normen en richtlijnen van het bedrijf voor verantwoorde ontwikkeling en toepassing van AI. Deze verantwoorde aanpak garandeert dat de ontwikkeling en implementatie van AI in overeenstemming zijn met de principes van dataprivacy en gebruikersveiligheid.

ServiceNow maakt gebruik van het NVIDIA NeMo Large Language Model framework en NVIDIA Triton Inference Server software, als onderdeel van het NVIDIA AI Enterprise software platform, voor sommige van hun functionaliteiten. Deze technologieën zijn het resultaat van een samenwerking tussen ServiceNow en NVIDIA, aangekondigd in mei van dit jaar.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant